Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Αισιόδοξος δηλώνει ο Σόιμπλε - «Σε γραμμή ΔΝΤ» τον εμφανίζουν ευρωπαϊκές πηγές. Αλλιώς, "Malta Yok" (Malta does not exist)

ΚΑΜΙΑ «ΔΙΑΡΡΟΗ» ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις ένα 24ωρο πριν από το κρίσιμο Eurogroup, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να δηλώνει την αισιοδοξία του για επίτευξη συμφωνίας, σύντομα, μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, αλλά ευρωπαϊκές πηγές να τον «δείχνουν» ως ιθύνοντα νου πίσω από τις νέες απαιτήσεις του ΔΝΤ.


Αισιόδοξος δηλώνει ο Σόιμπλε - «Σε γραμμή ΔΝΤ» τον εμφανίζουν ευρωπαϊκές πηγές
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, που συναντήθηκε το απόγευμα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των συζητήσεων για την δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο τόνισε πως δεν είναι σίγουρος ότι αυτή η συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αύριο, στη Μάλτα.
Παρότι από το περιβάλλον των δύο αντρών δεν υπήρξε καμία «διαρροή» για την ατζέντα της συνάντησής τους στο Βερολίνο, θεωρείται βέβαιο πως συζητήθηκε αναλυτικά η συμβιβαστική πρόταση των θεσμών προς την Αθήνα, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο Eurogroup.
Το κλίμα φέρεται να ήταν θετικό για την Ελλάδα, ενώ Σόιμπλε και  Ντάισελμπλουμ ταξίδεψαν μαζί για τη Μάλτα.
Νωρίτερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ότι κατά τη συνάντηση των δύο αντρών δεν επρόκειτο να συζητηθεί το ελληνικό χρέος.
Επικαλούμενο σχετικές πληροφορίες, το πρακτορείο σημειώνει ότι η γερμανική πλευρά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την αλλαγή θέσης από την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Πηγές των Βρυξελλών χαρακτήριζαν, από τις αρχές της εβδομάδας, «περίεργη» τη στάση του ΔΝΤ, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι και η Ελλάδα είχε κατά το παρελθόν ανοίξει κεφάλαια της διαπραγμάτευσης που θεωρούνταν, ήδη, συμφωνημένα.
Στο ίδιο δημοσίευμα, υπογραμμίζεται πως ευρωπαίοι αξιωματούχοι καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες έως το αυριανό Eyrogroup, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας σειράς επαφών πριν τη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.
Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωνε πως «βρίσκεται σε επαφή με τους υπόλοιπους θεσμούς και τις ελληνικές Αρχές», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος. Σε δηλώσεις της, η Ανίκα Μπράιντχαρντ ανέφερε πως «είναι αναγκαίο όλοι οι εταίροι να συνεχίσουν να εμπλέκονται με καλή πίστη, προκειμένου να βρεθεί μία συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Η Επιτροπή ελπίζει ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος κατά την σημερινή συνεδρίαση στη Βαλέτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου