Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Mε 187 «ναι» υπερψηφίστηκε η πρόταση εξεταστικής για την Υγεία

Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου, 2017

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από εντάσεις και έντονες προσωπικές επιθέσεις υπερψηφίστηκε τελικώς η πρόταση των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 – 2014. 


Mε 187 «ναι» υπερψηφίστηκε η πρόταση εξεταστικής για την Υγεία
Η πρόταση έγινε δεκτή με 187 ψήφους υπέρ και 71 κατά. 
Η πρόταση της ΝΔ, να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1996 μέχρι σήμερα, δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς ψηφίστηκε από 107 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 151 βουλευτές. Παρών ψήφισαν 21 βουλευτές.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήριξαν με την ψήφο τους την κυβερνητική πρόταση και καταψήφισαν αυτή της Νέας Δημοκρατίας. 
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι» στην πρόταση της κυβέρνησης και υπερψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους.

Με τη σειρά τους, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία δεν τέθηκε σε ψηφοφορία επειδή δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών και η στάση τους λογίζεται «παρών» και στις δύο προτάσεις.
Το ΚΚΕ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ ψήφισαν «ναι» και στις δύο προτάσεις ενώ η Ένωση Κεντρώων ψήφισε «παρών». 
Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος, εισηγήθηκε η Επιτροπή να απαρτίζεται από 23 μέλη και να ολοκληρώσει τις εργασίες μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της. 
Τα κόμματα, έχουν προθεσμία μέχρι την 21η Απριλίου, να παραδώσουν τα ονόματα των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.
Σκληρό ροκ 
Το κλίμα κατά την συζήτηση για την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής ήταν «εκρηκτικό», με τους βουλευτές να ανταλλάσουν κατηγορίες για το ποια παράταξη έχει λόγους να κρατήσει αδιερεύνητες υποθέσεις. 
Η συζήτηση «σημαδεύτηκε» από έντονες φραστικές συγκρούσεις με πρωταγωνιστές τους Α. Ξανδό, Π. Πολάκη, Π. Κουρουμπλή και Άδωνι Γεωργιάδη. 
Εκατέρωθεν «πυρά» εξαπολύθηκαν και για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν έντονα οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Δένδιας. 
«Κρίμα που θεωρείτε ότι δεν είστε λαϊκιστές», ανάφερε εξαπολύοντας βολές στη ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κατηγόρησε, μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί στα εργασιακά, τα θετικά μέτρα της συμφωνίας, και το θέμα του χρέους.
«Βλέπω ότι πολιτεύεστε όπως τις παλιές εποχές της παράταξης σας και αυτές είναι πολύ κακές εποχές», τόνισε ο κ.Τσακαλώτος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα εάν θα μειωθούν συντάξεις και αφορολόγητο. 
Μάλιστα, ο κ. Δένδιας είπε στον κ. Τσακαλώτο, πως ενώ ο ίδιος θέλει ως αμοιβή της εξαιρετικής εργασίας που προσφέρει στην διαπραγμάτευση, μια συνάντηση για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον, έτσι που τα πάει και η μακαρίτισσα η Βασιλειάδου πολύ του πέφτει.
Το σχόλιο αυτό δημιούργησε θόρυβο στην αίθουσα, ο πρόεδρος της Βουλής από την έδρα το χαρακτήρισε «άκρως αντιφεμινιστικό» και προσέθεσε πως «σεβόμαστε την Σκάρλετ Γιόχανσον και την μνήμη της Γεωργίας Βασιλειάδου».
«Θερμό επεισόδιο» Πολάκη-Γεωργιάδη και η παρέμβαση Βούτση 
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε και μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, προκαλώντας, μάλιστα, την έντονη αντιπαράθεση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. 
Η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε όταν ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού ζητήματος, για να απαντήσει στις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο κ. Πολάκης.
«Προφανώς δεν μοιάζουμε. Δεν ήξερα ότι για να ελεγχθεί η περίοδος του κ. Πολάκη, πρέπει να έχω μούσια και να βγάλω τη γραβάτα», είπε ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας την ενόχληση και τα σχόλια του κ. Πολάκη.
Οι προσπάθειες του κ. Βούτση να μην συνεχιστεί άλλο η αντιπαράθεση τους, προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση του.
«Η βεντέτα που έχει στηθεί σε άλλες διαδικασίες μεταξύ σας δεν θα αναπαραχθεί σε αυτήν εδώ την αίθουσα… Δεν είναι τηλεοπτικό πάνελ η Ολομέλεια», τόνισε ο κ. Βούτσης.
Έντονη όμως ήταν και η ενόχληση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος φώναζε «έλεος» όση ώρα ο κ. Γεωργιάδης εκτόξευε αιχμές εναντίον του.
«Είναι αδιανόητο να μιλάτε στον ενικό και σ' αυτό το επίπεδο. Δεν τιμά κανέναν μας αυτό το επίπεδο», τόνισε ο κ. Βούτσης βάζοντας τέλος στο «θερμό επεισόδιο».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου