Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχει λύση στη Συρία που να περιλαβάνει τον Ασαντ, συμφώνησαν οι G7

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των 7 (G7) συμφώνησαν ότι καμία λύση δεν είναι εφικτή στη Συρία για όσο διάστημα παραμένει στην εξουσία ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε τη Μ. Τρίτη από τη Λούκα, όπου διεξήχθη η σύνοδος, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό.

Το σύνολο των χωρών της G7 καθώς και οι αραβικές χώρες που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση (το Κατάρ, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία) και η Τουρκία υπογράμμισαν ότι «δεν υπάρχει μέλλον στη Συρία εφικτό με τον Μπασάρ αλ Άσαντ».

«Δεν πρόκειται για μια επιθετική θέση απέναντι στους Ρώσους», εξήγησε ο Ερό.

«Η G7 θα πει απολύτως ξεκάθαρα στη Ρωσία ότι αυτή η υποκρισία πρέπει να πάψει. Πρέπει πραγματικά και ειλικρινά να δεσμευθεί στην πολιτική διαδικασία για να καταφέρουμε να εξέλθουμε από αυτή την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού προσέφεραν «ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Το θέμα των κυρώσεων δεν αναφέρθηκε σχεδόν καθόλου στη σημερινή συνάντηση, κατέληξε ο Ερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου