Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Συνάντηση του Πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Χάρη Λαλάκη με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας

Από αριστερά: Κωνσταντίνος Τραβαγιάκης, Δημήτριος Παπασλής, Μενέλαος Σωτήρι, Ελευθερία Παπασλή, Πρέσβης κ. Χάρης Λαλάκης, Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, Στελλα Γώγου

 Συνάντηση του Πρέσβη της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Χάρη Λαλάκη με τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Στις 4:00 χθες το απόγευμα έγινε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης και του Έλληνα Πρέσβη.
Η συνάντηση έγινε μετά από εισήγηση του Έλληνα διπλωμάτη και κράτησε πάνω από μία ώρα. Παρούσα ήταν και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά.
Ο Έλληνας Πρέσβης είναι παλιός γνώριμος στη Βοστώνη αφού έχει σπουδάσει στο Amherst, Massachusetts και είναι η δεύτερη φορά που περνάει από την Ουάσιγκτον δεδομένου ότι την πρώτη φορά ήταν σε άλλη θέση στη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας.
Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν: καλύτερη επικοινωνία και αναβάθμιση των σχέσεων της Γενέτειρας με την Ομογένεια η οποία τα τελευταία χρόνια βασίζεται στις φιλότιμες προσπάθειες Ελλήνων διπλωματών και εθελοντών της Ομογένειας χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει κάποιο σοβαρό σχέδιο από την Ελλάδα και τις τελευταίες κυβερνήσεις αφού το κύριο μέλημα των είναι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Οφείλω να πω ότι ο Έλληνας Πρέσβης ήταν ενήμερος για θέματα και αυτό προς τιμή του αλλά για άλλη μία φορά διαπιστώσαμε ότι λείπει αυτό το σχέδιο για καλύτερη συνεργασία. Κακά τα ψέματα με την πάροδο του χρόνου και με την αφομοίωση που υφίσταται ο Ελληνισμός της Αμερικής είναι θέμα χρόνου να χάσει η Ελλάδα τον μεγαλύτερο και καλύτερο σύμμαχο, την Ομογένεια.
Ο Πρέσβης πήρε τα μηνύματα και ευχόμαστε αφού τα μεταφέρει στο κέντρο να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον για αναβάθμιση των σχέσεων, αλλιώς θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός κι εάν οι ιθύνοντες της Αθήνας θεωρούν την ομογένεια “βαρίδι”. Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπουργοί και στελέχη κομμάτων έρχονται στη Βοστώνη για ομιλίες στα πανεπιστήμια, για να φέρουν τα παιδιά τους στα Πανεπιστήμια της Βοστώνης, για τουρισμό ή ιατρικές εξετάσεις χωρίς να συνομιλούν με την οργανωμένη ομογένεια!
Όμως αυτή η ομογένεια έρχεται υπ αριθμό ένα σε πανεπιστημιακή μόρφωση στις ΗΠΑ και υπ' αριθμό δύο στον οικονομικό παράγοντα.
Το γεγονός ότι Έλληνας Πρέσβης ζήτησε να συναντηθεί με την οργανωμένη ομογένεια της Βοστώνης είναι σημαντικό φτάνει όμως να μη μείνει στις φωτογραφίες και στα θα.

Η Σύνταξη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου