Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Οι ΗΠΑ έπληξαν με δεκάδες τόμαχοκ τη Συρία

Περισσότεροι από πενήντα πύραυλοι τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από αντιτορπιλικά των ΗΠΑ που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον αρκετών στόχων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ, στην πόλη Χομς.
Οι ΗΠΑ έπληξαν με δεκάδες τόμαχοκ τη Συρία
Οι ΗΠΑ εκτόξευσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής δεκάδες πυραύλους τόμαχοκ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία ως απάντηση για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ, για την οποία η Ουάσιγκτον έχει κατηγορήσει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, περισσότεροι από πενήντα πύραυλοι τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από αντιτορπιλικά των ΗΠΑ που πλέουν στην ανατολική Μεσόγειο εναντίον αρκετών στόχων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ, στην πόλη Χομς.

Επλήγησαν ο αεροδιάδρομος, αεροσκάφη και σταθμοί καυσίμων, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είχαν απογειωθεί τα αεροπλάνα που πραγματοποίησαν την επίθεση με τα χημικά όπλα.

Σύμφωνα με έναν από τους αμερικανούς αξιωματούχους, αυτή η επιχείρηση κατά της Συρίας φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι πραγματοποιήθηκε «αμερικανική επίθεση» σε στρατιωτική βάση με «αρκετούς πυραύλους».

Oπως μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους, οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει αρκετές χώρες για την επικείμενη επιχείρηση, αλλά σε αυτές δεν ανήκε η Ρωσία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι διέταξε την επίθεση κατά του αεροδρομίου από το οποίο ξεκίνησε η επίθεση με τα χημικά όπλα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η Συρία χρησιμοποίησε αυτού του είδους τα απαγορευμένα όπλα.

«Αποτελεί ζωτικής σημασίας θέμα για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η αποφυγή και αποτροπή εξάπλωσης και χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων», δήλωσε ο Τραμπ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα, παραβιάζοντας την υποχρέωσή της που απορρέει από τη συμφωνία για τα χημικά όπλα και αγνόησε τις προειδοποιήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου