Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

«Κεραυνοί» Ερντογάν: «Να ξέρετε τη θέση σας... Δημοψήφισμα και για την ένταξη στην ΕΕ»

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την οργή του «σουλτάνου» προκάλεσε η έκθεση του ΟΑΣΕ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξαπολύει «πυρά» εναντίον των ευρωπαίων παρατηρητών και να «προειδοποιεί» ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 


«Κεραυνοί» Ερντογάν: «Να ξέρετε τη θέση σας... Δημοψήφισμα και για την ένταξη στην ΕΕ»
Στην ομιλία του από το Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, που ξεκίνησε και πάλι με αναφορά στην θανατική ποινή, έστρεψε τα βέλη του στην επιτροπή του ΟΑΣΕ που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα κατώτερο των διεθνών κριτηρίων: «Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις.... Πρώτα απ' όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε, ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας».
Ο κ. Ερντογάν αφού πρόσθεσε ότι οι αντίπαλοι του είπαν ψέματα για την Αναθεώρηση, σημείωσε τα θετικά του νέου Συντάγματος, λέγοντας πως σε αντίθεση με όσα λέγονται, η Βουλή, με τον αυξημένο κατά 50, αριθμό βουλευτών θα είναι νομοθετικά ακόμη πιο ισχυρή.
Συνέχισε κατηγορώντας την Ε.Ε. που έχει την Τουρκία μισό αιώνα -όπως τόνισε- στο θάλαμο αναμονής, υπενθύμισε το Βrexit και είπε πως δεν θα αποφύγει να κάνει και ένα δημοψήφισμα για την Ε.Ε
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί να παγώσει τις διαπραγματεύσεις. Για να πούμε την αλήθεια, αυτό δεν είναι τόσο πολύ σημαντικό για εμάς. Ας μας ενημερώσουν για την απόφασή τους!» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Κεραυνοί» Ερντογάν: «Να ξέρετε τη θέση σας... Δημοψήφισμα και για την ένταξη στην ΕΕ»
Σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι η Τουρκίας θα διεξάγει όσες επιχειρήσεις χρειαστεί, όποτε αυτό χρειαστεί, στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας.
Ο Τούρκος ηγέτης υπογράμμισε επίσης ότι η στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Συρία δεν ήταν η τελευταία επιχείρηση στην περιοχή αλλά η πρώτη.
Για δεύτερη φορά μετά την επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα, ο «σουλτάνος» μίλησε και για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία. 
Στο ζήτημα αυτό έχει αναφερθεί πολλάκις και τους περασμένους μήνες, προκαλώντας την έντονη ανησυχία αξιωματούχων της ΕΕ. 
Μιλώντας σε υποστηρικτές του χτες το βράδυ, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει «άμεσα τη συζήτηση» για την επαναφορά της θανατικής ποινής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου