Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Τσακαλώτος: Συμφωνία με επώδυνους συμβιβασμούς για τον ελληνικό λαό

Σάββατο, 8 Απριλίου, 2017           ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Τσακαλώτος: Συμφωνία με επώδυνους συμβιβασμούς για τον ελληνικό λαό «Είναι στη φύση των συμφωνιών να υπάρχουν συμβιβασμοί και πράγματα που θα στενοχωρήσουν τον ελληνικό λαό» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αυτό που συμφωνήθηκε ως στρατηγική το Φλεβάρη στο Eurogroup (αντί να μιλάμε για τα μικρά και μετά για τα μεγάλα, να αντιστρέψουμε τη διαδικασία) ολοκληρώθηκε, υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το Eurogroup της Μάλτας.
Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, όπως σε όλες οι συμφωνίες που υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιήσουν και αυτά που μας ικανοποιούν. Είναι στη φύση της συμφωνίας να έχει συμβιβασμούς και πράγματα που θα στεναχωρήσουν τον λαό.
Η συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα είναι τα μέτρα και τα αντίμετρα, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι συμφωνήθηκε 1% του ΑΕΠ θετικά μέτρα και αρνητικά μέτρα το 2019 και 1% του ΑΕΠ επίσης θετικά και αρνητικά το 2020.
Τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα ισχύουν έτσι και αλλιώς. Τα θετικά μέτρα θα νομοθετηθούν επίσης και θα υλοποιηθούν αν είμαστε εντός των στόχων, σημείωσε. 
Οπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, τα θετικά μέτρα το 2019 θα είναι από τη μεριά των δαπανών, κάνοντας λόγο για ένα πακέτο 1,8 δισ. ευρώ που θα αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια, το πρόβλημα της στέγασης, τα προβλήματα της νέας γενιάς για την απασχόληση και μέτρα για την αναπτυξιακή πολιτική.
Ταυτόχρονα, σημείωσε, θα μειωθεί η συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα και θα υπάρξει ένα αναπτυξιακό πακέτο.
Το 2020 οι αλλαγές θα αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος.
Αυτό το μίγμα κατά κάποιο τρόπο αντισταθμίζει τα σκληρά μέτρα και δημιουργούν τη βάση για ένα κράτος πρόνοια, εκτίμησε. Οπως είπε, συμφωνήθηκε και ο μηχανισμός που θα ενεργοποιήσει τα θετικά μέτρα.
Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι στα εργασιακά δεν θα υπάρξει η νομοθέτηση lock out και αύξηση στις ομαδικές απολύσεις. Οι συλλογικές συμβάσεις θα επιστρέψουν σε κάτι που προσεγγίζει την κανονικότητα στα μέσα του 2018 με επαναφορά της επεκτασιμότητας, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Όπως είπε, όλη η συμφωνία θα τρέξει αν και μόνο αν υπάρξουν προηγουμένως τα μέτρα για το χρέος.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου