Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Αρχοντικό Πετραλιά στη Δίβρη: Εγκαίνια το Σάββατο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

 Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2017

Άντε!  Λες να μπαλώσουν και το δρόμο που έχει στροφές και λακούβες "πηγάδια" στο δρόμο 111;  Λέω για το δρόμο που ο Αλέξης πρόσφατα νόμισε ότι είναι μονάδα της αεροπορείας!  Τι Γιωργάκης, τι Αλεξάκης!  Τετοια ώρα τέτοια λόγια.  Μπα με ελικόπτερο μάλλον θα πάει!

Παρουσία του Α.Ε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, το Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Αρχοντικό Πετραλιά» στη Δίβρη, θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες του στο κοινό, με την τέλεση των εγκαινίων το προσεχές Σάββατο 22 Απριλίου, στις 12:30 το  μεσημέρι.
Το «Αρχοντικό Πετραλιά» βρίσκεται στη συνοικία Περδικαράδες της Δίβρης (Δ.Ε Λαμπείας) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η δημιουργία ενός πολιτισμικού χώρου προβολής για την περιοχή της Δίβρης, αποτέλεσε όραμα της οικογένειας του Επαμεινώνδα Πετραλιά. Οι κόρες του Επαμεινώνδα και της Νίνας Πετραλιά, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά παρουσία των οποίων θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, δώρισαν στην τοπική κοινωνία την ιστορική οικία τους, η οποία, μαζί με τα πολύτιμα κειμήλια και τα ιστορικά έγγραφα της οικογενείας, διαμορφώθηκε σε έναν χώρο πολιτισμού, όπου αναδεικνύεται η πολύπτυχη ιστορία της περιοχής, το τοπικό φυσικό περιβάλλον και το αθλητικό-ολυμπιακό ιδεώδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου