Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Απεβίωσε ο Θανάσης Βουλγαρόπουλος πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης



Ο αείμνηστος Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης. 
Του Θεοδώρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Απεβίωσε στη Βοστώνη ο Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, καθώς επίσης και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος και στον τοπικό Μακεδονικό σύλλογο Βοστώνης «Φίλιππος και Κλεοπάτρα».
Ο θάνατος του βύθισε στη θλίψη και το πένθος εκατοντάδες γνωστούς  και φίλους του διότι ο αείμνηστος ήταν άνθρωπος φιλικός και προσηνής με όλους. Είχε μία πολύχρονη πορεία στα Ομογενειακά κοινά και πρόσφερε πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες  τόσο σε συλλόγους και ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΧΕΠΑ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος 406 του Γουότερτουν, όσο και σε εκκλησιαστικές κοινότητες και ιδιαίτερα στην κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερτουν. Συνδεόταν με στενή φιλία με τον αείμνηστο ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας των Ταξιαρχών, π. Εμμανουήλ Μεταξά.
Ενδιαφερόταν και πρωτοστατούσε σε κάθε τι το Ελληνικό, ενώ ήταν επί πολλές δεκαετίες αναγνώστης του «Εθνικού Κήρυκα», τα άρθρα του οποίου τα ανέφερε συχνά στην πολιτιστική εκπομπή που διατηρούσε μία φορά την εβδομάδα επί χρόνια εθελοντικά στο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα «Ελληνική Ηχώ» του Ορέστη Δημητριάδη.
Η κόρη του Κική Βόλλι από την Αριζόνα, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι «του μίλησα μέσω Σκάιπ την περασμένη Παρασκευή και ο αδελφός μου πήγε και τον επισκέφτηκε την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή».
Είπε ακόμα ότι «θα τον θυμόμαστε όλοι μας ως τον άνθρωπο εκείνο ο οποίος νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τους χαιρετούσε όλους χωρίς διακρίσεις πάντοτε με ένα θερμό χαμόγελο. Του άρεσε πάντοτε να μαθαίνει και να εργάζεται» και τόνισε πως «ήταν ένας αγαπημένος πατέρας, σύζυγος, γιος, αδελφός, φίλος και παππούς».
Ο αείμνηστος είχε ασθενήσει το περασμένο καλοκαίρι, ανάκαμψε και εισήλθε σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή της Βοστώνης, όπου και απεβίωσε.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρός είχε ευχάριστες εμπειρίες από τους γονείς του. Η μητέρα του έπαιζε μαντολίνο κι έτσι κι εκείνος από παιδική ηλικία έμαθε αν παίζει βιολί και πιάνο.
Ο πατέρας του σκεπτόταν να μεταναστεύσει με την οικογένεια του στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να είναι μαζί με τα δύο αδέλφια του, αλλά τελευταία στιγμή βρήκε μία καλή εργασία και παρέμεινε στην Ελλάδα.
Όταν ο Θανάσης ήταν 6 ετών έλαβε ένα γράμμα από τον θείο του τον Κωνσταντίνο ο οποίος είχε μεταναστεύσει το Λόουελ της Μασαχουσέτης, στο οποίο τον ενθάρρυνε να διαβάζει για να μπορέσει να έλθει στην Αμερική  και να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο. Όταν αποφοίτησε από το Anatolia College της Θεσσαλονίκης ήλθε στην Αμερική για σπουδές, αλλά ο θείος του ο Κωνσταντίνος πέθανε αιφνιδίως, πράγμα που τον λύπησε τόσο πολύ που ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά άλλοι συγγενείς τον μετέπεισαν να παραμείνει.
Σπούδασε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης,  γνωστό ως ΜΙΤ, της Βοστώνης και έλαβε τα πτυχία Μπάτσελορ και Μάστερ στην Υδραυλική Μηχανολογία, ενώ πρωτοστάτησε σε πολλά έργα συμπεριλαμβανομένου και του λιμανιού της Βοστώνης.
Νυμφεύθηκε και απέκτησε πέντε παιδιά, ενώ έπειτα από την συνταξιοδότηση του περνούσε αρκετούς μήνες στην Ελλάδα, ενώ επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι τη Λέσβο όπου διαμένει ένα από τα παιδιά του.
Μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το παρόν άρθρο δεν είχαν οριστεί  ακόμα οι λεπτομέρειες της κηδείας του. Ο ενταφιασμός του θα γίνει στη Θεσσαλονίκη
Εν τω μεταξύ η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Ο Πρόεδρος Στέλιος Κυριμλής και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμμακεδονικής  Ένωσης ΗΠΑ εκφράζουν την απέραντη θλίψη και οδύνη για τον θάνατο του πρώην Υπατου Προεδρου της οργάνωσης Θανάση Βουλγαρόπουλου!
Ο Θανάσης Βουλγαρόπουλος υπηρέτησε την Παμμακεδονική και τα εθνικά ιδεώδη για πολλές δεκαετίες και μέχρι την τελευταία στιγμή έδινε αγώνες με πάθος και αγάπη για την Μακεδονία.
Πάντοτε με γνώση, με φιλοπατρία και διάθεση συνεργασίας αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της οργάνωσης στον αγώνα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας! Αγωνιστής, Πατριώτης, Μακεδονομάχος και μεγάλος Έλληνας αφιέρωσε την ζωή του στον ιερό σκοπό της προάσπισης της Μακεδονίας μας.
Η απώλεια του και το κενό που αφήνει ο συναγωνιστής Βουλγαρόπουλος είναι δυσαναπλήρωτα.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, γνωρίζοντας ότι ακόμα και από κει που θα βρίσκεσαι, θα είσαι πάντα δίπλα μας στον δίκαιο αγώνα που καταβάλλουμε».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου