Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Απεβίωσε ο Βασίλειος Κωνσταντίνου Κουτρουμπής

Δυστυχώς και μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε τόσο αυτός όσο και οι ιατροί ο Βασίλης Κουτρουμπής ο οποίος εδώ και δύο μήνες ήταν σε αφασία τελικά πριν λίγο (Δευτέρα βράδυ, 21 Αυγούστου, 2017) υπέκυψε. Κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη (τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στο σπίτι του).

Ο Βασίλειος Κουτρουμπής, 51 ετών, ήταν γιος λατρευτός των Κώστα Κουτρουμπή (καταγωγή από Αμαλιάδα, Ηλείας) και της Αρετής Κουτρουμπή (από την Αρετή, Ηλείας).

Ο Βασίλης Κουτρουμπής ήταν ιδιοκτήτης του Holy Chuck Restaurant, στο Toronto, Ontario, Canada

Αφήνει πίσω του εκτός από τους γονείς του την σύζυγό του Ροζαλίνα Συλβέστρι και δύο κόρες, η μία απόφοιτος Πανεπιστημίου.

Να σημειώσουμε ότι πριν μερικά χρόνια (23 Φεβρουαρίου, 2009) έφυγε από τη ζωή ο αδελφός του Βασίλη, Γεώργιος Κουτρουμπής.

Τα της κηδείας και ταφής θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα μας αργά την Τετάρτη.


O Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Κουτρουμπή


Αιωνία Η Μνήμη


Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Νέο διάταγμα από Τραμπ για αλλαγές στη χορήγηση βίζας σε υψηλά καταρτισμένους


Τετάρτη, 19 Απριλίου, 2017

ΚΕΝΟΣΑ, ΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε νέο προεδρικό διάταγμα προκειμένου οι αρμόδιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες να προχωρήσουν σε αλλαγές του προγράμματος χορήγησης βίζας, αναφορικά με την είσοδο εργαζομένων στις ΗΠΑ, με έμφαση στους υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους.
Ο κ. Τραμπ, είπε ότι το διάταγμα που υπεγράφη στο εργαστόσιο κατασκευής εργαλείων «Snap-on» στην Κενοσα του Ουισκόνσιν -γενέτειρα του επιτελάρχη του, ομογενή, Ράινς Πρίμπους- είναι ένας τρόπος να «αποκατασταθεί το αμερικανικό όνειρο και ένα μέσο να μπει τέλος στην «ληστεία της αμερικανικής ευημερίας», που όπως ανέφερε ωθήθηκε από χαμηλόμισθους μετανάστες εργαζόμενους.
Το διάταγμα ζητά μία σειρά από σχετικά ήπια βήματα, μεταξύ των οποίων μία αναφορά από πολλαπλές υπηρεσίες για τις αλλαγές που απαιτούνται στο πρόγραμμα «H-1B visa», υπό το οποίο η κυβέρνηση αποδέχεται 85.000 ξένους εργαζομένους ετησίως, πολλοί εξ αυτών στην τεχνοογία, στη βιομηχανία, στην ιατρική και στις επιστήμες.
Το νέο προεδρικό διάταγμα δρομολογεί μία νέα προσπάθεια του Τραμπ αναφορικά με το σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας «Πρώτα η Αμερική» καθώς συμπληρώνονται οι πρώτες 100 ημέρες από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του.
Η νέα αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει να παρουσιάσει νομοθετικό έργο, ενώ από την άλλη μεριά, τα προεδρικά διατάγματα του Τραμπ δρομολογούν αλλαγές στην εφαρμοζόμενη ομοσπονδιακή νομοθεσία, προκειμένου να υποστηριχτεί η οικονομία των ΗΠΑ.
Το νέο προεδρικό διάταγμα καλεί «για την αυστηρή εφαρμογή» όλης της νομοθεσίας που διέπει την είσοδο εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό, προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση των μισθών, αλλά και των θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς εργαζόμενους. Το διάταγμα θα καλεί επίσης τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης, αλλά και Εσωτερικής Ασφάλειας, ν’ αναλάβουν δράση προκειμένου να εξαλείψουν τις «παραβάσεις και τη διαφθορά» στο μεταναστευτικό σύστημα των ΗΠΑ, ώστε να προστατευτούν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου