Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Βόρεια Κορέα προς ΗΠΑ: «Θα σας κάνουμε σκόνη...»

 Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017
Η «ΜΠΛΟΦΑ» ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Ο ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της κυβέρνησης Τραμπ, με την Πιονγιάνγκ να διαμηνύει σήμερα μέσω κομματικού εντύπου ότι θα «κάνει σκόνη» τις ΗΠΑ απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στις προειδοποιήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ότι η Ουάσιγκτον θα πιέσει τη χώρα για το πυρηνικό της πρόγραμμα. 


Βόρεια Κορέα προς ΗΠΑ: «Θα σας κάνουμε σκόνη...»
«Σε περίπτωση που προχωρήσουμε σε προειδοποιητική επίθεση, τότε αυτή θα εξαλείψει όχι μόνο τους ιμπεριαλιστές Αμερικανούς, τις δυνάμεις εισβολής της Νότιας Κορέας αλλά και την ενδοχώρα των ΗΠΑ. Θα τους κάνουμε σκόνη» γράφει σήμερα η Rodong Sinmun, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος των Εργατικών, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Χτες, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Ουάσιγκτον ενημερώνεται συνεχώς για τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα. 
Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς υποσχέθηκε ότι η χώρα θα αντιδράσει με «συντριπτικό και αποτελεσματικό» τρόπο σε οποιαδήποτε επίθεση από την  Πιονκγιάνκ . 
Υπενθύμισε, μάλιστα, με νόημα ότι οι ΗΠΑ είναι «έτοιμες» και περιμένουν… Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Αμύνης Τζιμ Μάτις, που μετά από την τελευταία αποτυχημένη απόπειρα εκτόξευσης πυραύλου κατηγόρησε την Βόρεια Κορέα και τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν για απερισκεψία. 
Ο Τραμπ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, η «μπλόφα» και ο εκνευρισμός της Νότιας Κορέας 
Την οργή της Νότιας Κορέας προκάλεσε η «μπλόφα», όπως την αποκαλούν, του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε να στείλει στόλο στα κορεατικά ύδατα για να αντιμετωπίσει πιθανή απειλή της Πιονγιάνγκ αλλά δεν το έπραξε ποτέ. 
Το CNN μεταδίδει το πισωγύρισμα αυτό έκανε Νοτιοκορεάτες να αμφισβητήσουν τις ηγετικές ικανότητες του Αμερικανού Προέδρου και να διερωτηθούν εάν όντως ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη στρατηγική στην αντιμετώπιση του «απρόβλεπτου» γείτονά τους Κιμ Γιονγκ Ουν. 
Βόρεια Κορέα προς ΗΠΑ: «Θα σας κάνουμε σκόνη...»
Εδώ και αρκετούς μήνες, η Νότια Κορέα βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή και πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 9 Μαΐου. 
«Αυτό που είπε ο κ. Τραμπ ήταν πολύ σημαντικό για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας» δήλωσε στην Wall Street Journal ο υποψήφιος για την προεδρία της Νότιας Κορέας Hong Joon-pyo. 
«Εάν ήταν ψέμα, τότε κατά την προεδρία του Τραμπ, η Νότια Κορέα δεν θα πιστεύει τίποτα από αυτά που λέει ο Αμερικανός Πρόεδρος» είπε ο Hong Joon-pyo, που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένος στις δημοσκοπήσεις. 
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν και ο Τύπος της χώρας, με μια εφημερίδα να αναφέρει ότι οι «Ρώσοι και οι Κινέζοι ηγέτες θα γελούν με την απουσία του αμερικανικού στόλου». 
Άλλη εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι η μπλόφα του Τραμπ είναι αντίστοιχη με τις ψεύτικες παρελάσεις πυρηνικών όπλων στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας. 
Σε συνέντευξή του στο Fox, ο κ. Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ στέλνουν στόλο στην περιοχή. «Πολύ ισχυρό. Θα έχουμε υποβρύχια. Ισχυρότατα. Πολύ πιο ισχυρά από το αεροπλανοφόρο. Αυτό μπορώ να σας το πω» είχε τονίσει ο Αμερικανός πρόεδρος. 
Όπως υπογραμμίζει το CNN, όμως, o στόλος αυτός δεν έφτασε ποτέ στην περιοχή αλλά κατευθύνθηκε προς την Αυστραλία όπου πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με το στρατό της χώρας. Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να επιμένουν ότι βρίσκεται «καθ’ οδόν» αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου