Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Από τη Σούδα ξεκίνησε το πλοίο που εκτόξευσε πυραύλους στη Συρία



 Κυριακή, 9 Απριλίου, 2017



Πηγή: U.S. Naval Support Activity Souda Bay, Crete/FACEBOOK
ΧΑΝΙΑ. Στη νατοϊκή βάση της Σούδας βρισκόταν μέχρι πριν λίγες μέρες το ένα από τα δύο πλοία από τα οποία εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι εναντίον της Συρίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών“.
Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας μέσω εκπροσώπου του, όπως την αναπαράγει το “Russia Today“: Στις 7 Απριλίου, μεταξύ της 3:42 π.μ και 3:56 π.μ. ώρα Μόσχας δύο αντιτορπιλικά του Ναυτικού των ΗΠΑ (οι USS Porter και USS Ross) εξαπέλυσαν 59 πυραύλους Τόμαχοκ στο αεροδρόμιο Shayrat στην επαρχία Χομς, στη Συρία, από μια περιοχή κοντά στο νησί της Κρήτης στη Μεσόγειο Θάλασσα.


Φωτογραφία: Naval Support Activity Souda Bay

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Porter με διακριτικά DDG 78 μέχρι τα τέλη Μαρτίου βρισκόταν στη Σούδα ενώ το πλήρωμά του συμμετείχε και σε καθαρισμό της παραλίας στο Σταλό, γράφει το τοπικό μέσο “Αγώνας της Κρήτης“.
Το συγκεκριμένο πλοίο είναι το ένα από τα δύο που εξαπέλυσαν την επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ στη Συρία. Το αντιτορπιλικό Porter, ανήκει στα πλοία κρούσης του αμερικανικού 6ου στόλου και έχει σχεδόν ως ορμητήριο τη βάση της Σούδας αφού επί αρκετά χρόνια περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει η “Εφ.Συν”.


Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν το ξημέρωμα της Παρασκευής 07 Απριλίου πυραύλους εναντίον συριακής αεροπορικής βάσης ως αντίποινα για την φερόμενη επίθεση του καθεστώτος Ασαντ με χημικά εναντίον αμάχων. (U.S. Navy via AP)

“Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 31 Μαρτίου, το πλήρωμα του αμερικανικού πλοίου USS Porter συμμετείχε εθελοντικά στον καθαρισμό των ακτών στον Σταλό, μία παραλία που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων”, επιβεβαιώνει και η ελληνική ηλεκτρονική έκδοση του CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου