Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Επικυρώθηκε ο διορισμός του Γκόρσατς στο Ανώτατο Δικαστήριο


Η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε σήμερα τον διορισμό του συντηρητικού δικαστή Νιλ Γκόρσατς στο Ανώτατο Δικαστήριο, στη θέση του αποβιώσαντος Αντονιν Σκαλία.
Ο διορισμός εγκρίθηκε με 54 ψήφους υπέρ έναντι 45 κατά. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί και τρεις Δημοκρατικοί γερουσιαστές υπερψήφισαν την επιλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι υπόλοιποι Δημοκρατικοί καταψήφισαν, ενώ ένας Ρεπουμπλικανός απείχε από την ψηφοφορία.
Ο 49χρονος Γκόρσατς, δικαστής σε ομοσπονδιακό Εφετείο μέχρι σήμερα, αναμένεται ότι θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Ο διορισμός του είναι ισόβιος και, δεδομένου ότι οι συντηρητικοί δικαστές θα πλειοψηφούν στο εξής (5 έναντι 4) εκτιμάται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα κάνει στροφή προς τα δεξιά.
Και αυτό, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών θρησκευτικών ηγετών, των υπέρμαχων της οπλοκατοχής και των πολέμιων των αμβλώσεων ή ακόμη και των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων.
Τα άλλα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι η Έλενα Κάγκαν, 56 ετών και η Σόνια Σοτομαγιόρ, 62 ετών (διορίστηκαν από τον Μπαράκ Ομπάμα), ο Στίβεν Μπρέγιερ, 78 ετών και η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, 84 ετών (διορίστηκαν από τον Μπιλ Κλίντον), ο Τζον Ρόμπερτς, 62 ετών και ο Σάμιουελ Αλίτο, 67 ετών (επιλογές του Τζορτζ Ου. Μπους), ο Κλάρενς Τόμας, 68 ετών (διορίστηκε από τον Τζορτζ Χ. Ου. Μπους) και ο Άντονι Κένεντι, 80 ετών, ο παλαιότερος όλων αφού ήταν επιλογή του Ρόναλντ Ρίγκαν.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου