Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Ο Κώστας Μπακογιάννης τελετάρχης στην ελληνική παρέλαση της Βοστώνης


 Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017



Πανομογενειακή συνάθροιση για την παρέλαση Βοστώνης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιλτιάδης Αθανασόπουλος πληροφορεί την ολομέλεια ότι «όλα βαίνουν καλώς». Διακρίνονται από αριστερά Τάκης Λαμπρόπουλος, Μαρία Κουκούτση υποπρόξενος, Ολγα Φώτου και Μαρία Δεληχάτσιου. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης θα είναι ένας από τους τελετάρχες στην παρέλαση της Βοστώνης, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου στη 1 μ.μ. Οι άλλοι δύο τελετάρχες, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, έχουν ορισθεί να είναι ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος και ο δήμαρχος Βοστώνης κ. Μάρτιν Γουόλς.
Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για την Ελληνική Ανεξαρτησία στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης την Παρασκευή 28 Απριλίου στη 1 μ.μ. και στη συνέχεια στη δεξίωση στο Γενικό Προξενείο στις 3. Επίσης, το Σάββατο το βράδυ 29 Απριλίου θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων το οποίο θα γίνει στο κοινοτικό κέντρου του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης στο Μπρούκλαϊν.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ.

Στο δείπνο αναμένεται να παρευρεθούν περί τα τριακόσια άτομα όσα και η χωρητικότητα της αίθουσας ενώ το εισιτήριο έχει ορισθεί στα 100 δολάρια το άτομο. Το βράδυ της Τετάρτης 19 Απριλίου, που πραγματοποιήθηκε η τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις, έγινε έκκληση από τον υπεύθυνο του δείπνου κ. Κώστα Τραβαγιάκη να ενταθούν οι προσπάθειες για τη διάθεση των εισιτηρίων για το δείπνο.
Το πρόσωπο που θα τιμηθεί στη διάρκεια του δείπνου είναι ο ομογενής κορυφαίος χειρουργός ιατρός Δρ Γεώργιος Βέλμαχος, παναμερικανικής και παγκόσμιας εμβέλειας, διευθυντής του τμήματος Τραύματος του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης. Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ Βέλμαχος έσωσε δεκάδες βαριά τραυματισμένους από την τρομοκρατική ενέργεια στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το έτος 2013.

Από την Πανομογενειακή συνάθροιση και κλήρωση για την παρέλαση στη Βοστώνη. Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος.

Κεντρική ομιλήτρια στο δείπνο θα είναι η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Harvard Δρ Βασιλεία Ντιγκιντίκη, της οποίας δημοσιεύτηκε μεγάλη έρευνα για τη σεξουαλική εκμετάλλευση μικρών ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που αναγκάζονται να εκδίδονται σε δουλεμπόρους για να μπορέσουν να περάσουν στην Ευρώπη, όπως έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.».
Στη διάρκεια του δείπνου θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή του κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου. Συμποσιάρχης ορίσθηκε ο κ. Βασίλης Καυκάς, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Στη διάρκεια της πανομογενειακής συνάθροισης, το βράδυ της Τετάρτης, έγινε η κλήρωση της σειράς με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα. Αναμένεται να είναι 55 με 60, ενώ τα άρματα φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τα 13 τα οποία είναι δηλωμένα μέχρι στιγμής. Θα υπάρχουν επίσης πέντε φιλαρμονικές, οι οποίες θα δίνουν τον βηματισμό, ενώ πολλά τμήματα θα έχουν τη δική τους μουσική.

Ο γιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης. Διακρίνεται η Κυριακούλα Πατσαούρα η οποία θα είναι επικεφαλής των συντονιστών και συντονιστριών. Φωτογραφία “Ε.Κ.” Θεόδωρος Καλμούκος.

Ο ιατρός Σεραφείμ Παπαγιάννης, πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης, ο οποίος τράβηξε και τον πρώτο λαχνό για τη σειρά της παρέλασης, έδωσε επιταγή με δωρεά 300 δολαρίων για την ενίσχυση της παρέλασης.
Εγινε έκκληση για στελέχωση του τμήματος των ομογενών ευζώνων. Το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου στις 10 π.μ. θα αναπεμφθεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο Βοστώνης όπου θα χορέψουν πέντε συγκροτήματα.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου