Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που ασπάστηκε τον χριστιανισμό

 Παρασκευή, 7 Απριλίου, 2017

Η Αρμενία είναι η πρώτη χώρα που ασπάστηκε τον χριστιανισμό, σύμφωνα με το BBC. Σήμερα, το 95% των Αρμενίων είναι χριστιανοί, με τα αρχαία μνημεία και τις εκκλησίες που είναι σκόρπιες σε όλη την χώρα να εξιστορούν την πορεία της θρησκευτικής ιστορίας των Αρμενίων.

ARMENIA CHURCHΣύμφωνα με τον μύθο, ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής, γιος του Ανάκ του Πάρθου, είχε φυγαδευτεί στην Καππαδοκία, όπου απέκτησε χριστιανική παιδεία. Η πίστη του ήταν τόσο μεγάλη, που έλεγαν πως μπορούσε να ευαγγελιστεί έναν ολόκληρο λαό, όπως και έγινε.
Ο τότε βασιλιάς της Αρμενίας Τηριδάτης είχε εξοργιστεί με την πίστη του Γρηγορίου και τον είχε υποβάλει σε βασανιστήρια. Ωστόσο, όταν ο πρώτος αρρώστησε, ο Γρηγόριος ήταν ο μόνος που μπορούσε να τον θεραπεύσει.
Αφότου θεράπευσε τον βασιλιά, ο Γρηγόριος, με την συγκατάθεση και προτροπή του Τηριδάτη, χειροτονήθηκε επίσκοπος Αρμενίας και βάπτισε στον Ευφράτη ποταμό τον βασιλιά και όλο το λαό. Το 301 μ.Χ. η Αρμενία κήρυξε τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου