Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Δήλωση για την πρόταση Βασιλακόπουλου για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα


Η πρόταση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ.Γιώργου Βασιλακόπουλου, που επανέφερε το σύνθημα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία θα πρέπει να αποτελέσει όραμα για την Ηλεία και εθνικό στόχο της Ελλάδας.
Ήρθε η ώρα όλοι μαζί στην Ηλεία να συναινέσουμε και να ξεφύγουμε από την αδράνεια και τη μεμψιμοιρία.
Καλούμε όλους τους επιστημονικούς και συλλογικούς φορείς της Ηλείας και όλους τους Ηλείους ακαδημαϊκούς και δασκάλους να στηρίξουν την πρόταση αυτή και να διοργανωθεί ένα μεγάλο Διεπιστημονικό Συνέδριο που θα ολοκληρώσει την πρόταση ώστε να υποβληθεί και να προωθηθεί Διεθνώς.
Ο συμπατριώτης μας κ.Βασιλακόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα  Καθημερινή : “Ο ΟΗΕ μπορεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινοπραξία για τη δημιουργία των μόνιμων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και της συντήρησής τους. Ο επιμερισμός κόστους θα είναι διακρατικός. Είναι γνωστές οι θέσεις μου για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και κατά γενική ομολογία έχουν αποδειχθεί σωστές για τα βάρη που πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός. Παράλληλα, το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ θα αναλάβει και την επιβολή της ολυμπιακής εκεχειρίας. Τα οφέλη της Ελλάδας θα είναι τεράστια και όχι μόνο οικονομικά, αλλά πολιτιστικά, κοινωνικά και σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων με όλες τις χώρες του πλανήτη μας”
Η πρόταση στον ΟΗΕ, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, πρέπει να κατατεθεί από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και να εξελιχθεί σε εθνική προσπάθεια, εντός και εκτός Ελλάδας.
Το αίτημα για τη μετατροπή της Αρχαίας Ολυμπίας και κατ’επέκταση όλης της Ηλείας σε παγκόσμιο πνευματικό κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μπορεί και πρέπει να αποτελέσει Εθνικό στόχο.
Το Δ.Σ της  Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων –  Greekteachers θέτει όλες της τις δυνάμεις στην υπηρεσία του σκοπού αυτού.
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κατσίμπελης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου