Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ερντογάν: Από την ημέρα που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης, η γη αυτή δεν ξαναλερώθηκε

Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου, 2017

ERDOGAN






Με στόχο την τουρκική αντιπολίτευση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Κυριακή, κλιμάκωσε την ρητορική του κατά των υποστηρικτών του«όχι», της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης εν όψει του δημοψηφίσματος στην Τουρκία στις 16 Απριλίου. Από τη Σμύρνη ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιώντας δήλωση βουλευτή της αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στη δημοκρατική αντίληψη που διέπει την αντθιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα αντιμετωπίσει του ηττημένους τους υποστηρικτές του «όχι» με κατανόηση.
«Ο βουλευτής Ικονίου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος είχε πει ότι θα έριχνε στη θάλασσα της Σμύρνης, όσους πουν ‘ναι’ στις 16 Απριλίου. Άντε έλα, να δούμε ποιον θα ρίξεις στη θάλασσα», τόνισε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας, αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή το '22, ότι «Από την ημέρα που ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης, αυτή η γη δεν ξαναλερώθηκε πάλι με μπότα εχθρού».
Και συνέχισε: «Η Σμύρνη την ώρα που ο εχθρός έπεφτε στη θάλασσα, τυλίγονταν στις φλόγες. Η Σμύρνη είναι μία πόλη που ξανα-γεννήθηκε από τις στάχτες της μετά τον πόλεμο.Η Σμύρνη πιστεύω ότι στις 16 Απριλίου θα δώσει το απαραίτητο μάθημα σε όσους θέλουν να πετάξουν στη θάλασσα όσους ψηφίσουν ‘ναι’».
Στρέφοντας τα βέλη του και προς την Ευρώπη, ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι «η Ευρώπη θα πληρώσει για ό,τι έκανε. Θεού θέλοντος, το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τεθεί εκ νέου στο τραπέζι μετά την 16η Απριλίου».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε εκ νέου ότι η Ευρώπη είναι σαν «έναν ασθενή». «Η Ευρώπη καταρρέει» υπογράμμισε.
Φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα, ο Ερντογάν καταφέρθηκε εναντίον των οίκων αξιολόγησης «είναι γνωστό πως και στα μάτια μας, αλλά και σε πολλές χώρες οι γνωστοί φορείς έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, για παράδειγμα ο γείτονας μας, η Ελλάδα βούλιαξε, τελείωσε, τα χάλια της είναι φανερά, έχει 400 δισ. ευρώ έχει χρέη προς την Ευρώπη και οι οίκοι αξιολόγησης της δίνουν βαθμό τέτοιο που μας περνά».
«Η Τουρκία δεν τα έχει ανάγκη αυτά» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου