Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μαρίν Λεπέν: «Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που σχεδιάστηκε για τη Γερμανία»

Δευτέρα, 3 Απριλίου, 2017ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ, Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ

Η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν υποστήριξε σήμερα σε προεκλογική της εκστρατεία στην πόλη Μπορντώ πως το νόμισμα του ευρώ, που η ίδια υπόσχεται να καταργήσει για τη χώρα της, αποτελεί μία μαχαιριά στα πλευρά της Γαλλίας.


Μαρίν Λεπέν: «Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που σχεδιάστηκε για τη Γερμανία»
Η ηγέτιδα του ευρωσκεπτικιστικού και ξενόφοβου Εθνικού Κόμματος (FN) δήλωσε στην ίδια εκδήλωση πως οι επί θύραις προεδρικές εκλογές ενδέχεται ν’ αποτελέσουν προάγγελο για μία «πολιτισμική αλλαγή».
«Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που έχει προσαρμοσθεί στη Γερμανία κι όχι στη δική μας οικονομία. Το ευρώ μοιάζει περισσότερο με μαχαίρι καρφωμένο στα πλευρά μας για να μας εξαναγκάσουν να πάμε εκεί που άλλοι θέλουν εμείς να πάμε», τόνισε η Λε Πεν υπό τις ουρανομήκεις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών της.
Επαναλαμβάνοντας τις απόψεις της κατά της παγκοσμιοποίησης και των μεταναστών, η Λε Πεν διετράνωσε: «δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι ανοικτή σε όλες τις εμπορικές κι ανθρώπινες ροές, χωρίς προστασία και σύνορα».
Ξιφουλκώντας κατά των δύο κύριων αντιπάλων της στην προεκλογική κούρσα, τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, η Λε Πεν δήλωσε πως αμφότεροι ανήκουν «στο ίδιο σύστημα».
«Το σύστημα έχει πανικοβληθεί διότι βλέπει ότι ο λαός ξυπνάει», τόνισε.
Οι σφυγμομετρήσεις φέρουν την Λε Πεν να επιτυγχάνει το καλλίτερο αποτέλεσμα από όλους τους υποψηφίους στον πρώτο γύρο των προεδρικών στις 23 Απριλίου, για να χάσει στον δεύτερο από τον Μακρόν, μόνον χάρις στη συσπείρωση των αντίπαλων της εναντίον της.
Μολαταύτα, το μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου στις έρευνες καθιστά αβέβαια κάθε ασφαλή πρόβλεψη για την έκβαση των εκλογών, καθιστώντας την κινητοποίηση των ψηφοφόρων για να προσέλθουν στην κάλπη το κεντρικώτερο μέλημα των υποψηφίων.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου