Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

«Μετάγγιση» Ελλάδας στη Βοστώνη για τον Μαραθώνιο


Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου, 2017Τον Μιχάλη Δουκάκη πλαισιώνουν ο πρέσβης της Ελλάδος Χάρης Λαλάκος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά και αξιωματούχοι του Α-Ω. Φωτογραφία ARETI BRATSIS
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο κυβερνείο στη Βοστώνη η τελετή παράδοσης των στεφανιών των νικητών του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο σε συνεργασία με την οργάνωση Αλφα-Ωμέγα. Παρευρέθησαν πάνω από τριακόσια άτομα.
Τα στεφάνια παρέδωσε στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου ο πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Χάρης Λαλάκος, παρουσία του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιχάλη Δουκάκη, του δημάρχου Αθηναίων Γεωργίου Καμίνη και πλήθους τοπικών αξιωματούχων.
Ο κ. Λαλάκος, ο οποίος πριν την τελετή είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς και στελέχη της Γερουσίας και αντιπροσώπους της Μασαχουσέτης, ευχαρίστησε την γενική πρόξενο κ. Ιφιγένεια Καναρά και τους συνεργάτες του προξενείου για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ανέφερε στο χαιρετισμό του, ότι «ο Μαραθώνιος είναι ένας αγώνας ιστορικής σημασίας και διπλού συμβολισμού. Από τη μια πλευρά συμβολίζει την αποφασιστικότητα, το σθένος και την αντοχή της δημοκρατίας έναντι απολυταρχικών καθεστώτων και από την άλλη τη δύναμη του ανθρώπου να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα όριά του και να κατακτά τους στόχους που θέτει».
Βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού Εκθεσης που διοργανώνει το Προξενείο και η Αλφα-Ωμεγα με θέμα τον Μαραθώνιο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές της Εκτης τάξης από τρία δημόσια αμερικανικά σχολεία: από το Χόπκιντον, το Ασλαντ και τη Βοστώνη.
Οι δώδεκα νικητές, που παρευρέθησαν στην τελετή συνοδευόμενοι από συγγενείς, συμμαθητές και δασκάλους αναγνωρίσθηκαν και βραβεύθηκαν από τον δήμαρχο Αθηνών κ. Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έδωσε αναμνηστικά δώρα και δίπλωμα του Δήμου της Αθήνας, συγχαίροντάς τους για την επιτυχία τους.
Η γενική πρόξενος κυρία Ιφιγένεια Καναρά αναγνώρισε την πρωτοπόρο αθλήτρια και ακτιβίστρια Κάθριν Σούιτσερ. Η κυρία Σουίτσερ υπήρξε η πρώτη γυναίκα που έκανε εγγραφή και έτρεξε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1967.
Η χορωδία του αμερικανικού Γυμνασίου του Χόπκιντον συγκίνησε τους πάντες όταν τραγούδησε στους καλεσμένους τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος σε άπταιστα ελληνικά.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου