Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 9 Απριλίου, 2017

Ένας 39χρονος Ουζμπέκος, που βρίσκεται ήδη υπό κράτηση, φέρεται να είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στην κεντρική Στοκχόλμη, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία.
  • Ανοικτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα είναι τα καταστήματα αύριο, Κυριακή των Βαΐων. Με πανελλαδική 24ωρη απεργία απαντούν οι εμποροϋπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων.
  • Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την β' αξιολόγηση, αναμένεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
  • «Μπορούμε να μιλήσουμε για μια συμφωνία που παρά τα προβλήματα έχει μια ισορροπία» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Πρόσθεσε ότι προφανώς και θα ακουστούν απόψεις και θα υπάρξουν προβληματισμοί, ωστόσο εκτίμησε πως το σύνολο της ΚΟ θα είναι συμπαγής.
  • Εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα με πολύμηνη δράση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με ταχύπλοα σκάφη, μεταξύ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Βίντεο με καταδίωξη στο Ιόνιο.
  • Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι ασθενείς θα μπορούν ανώνυμα να καταγγέλλουν «φακελάκι», ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε ημερίδα με θέμα «Δημόσια Νοσοκομεία Χωρίς Φακελάκι».

Κόσμος

  • Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης στήριξης του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει στη διάθεσή του λίγες μόλις ημέρες έως το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου προκειμένου να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι».
  • Ένας 39χρονος Ουζμπέκος, που βρίσκεται ήδη υπό κράτηση, φέρεται να είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στo κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 15.
  • Συμπλοκές ξέσπασαν πριν από την έναρξη προεκλογικής συγκέντρωσης της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν στην απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων και την εκκένωση της αίθουσας στο Αιάκειο, στην Κορσική.
  • Η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης συνόρων Frontex εκτιμά ότι η συμφωνία της ΕΕ για το προσφυγικό με την Τουρκία δύσκολα μπορεί να πλέον να τηρηθεί λόγω των εκκαθαρίσεων στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
  • Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ιράκ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε στον ιρακινό πρωθυπουργό, Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ιρακινή κυβέρνηση στη Βαγδάτη.

Οικονομία

  • Οι εννέα στους δέκα Έλληνες δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία εισοδήματα χαμηλότερα από 20.000 ευρώ ενώ το 31,8% των φορολογουμένων δεν πλήρωσε καθόλου φόρους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων και τα οποία παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα Το Βήμα της Κυριακής.
  • Την άποψη ότι είναι αναγκαία μια συμφωνία με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο στο περιθώριο του Ecofin στη Βαλέτα της Μάλτας.
  • «Για την Ελλάδα έχει (σχεδόν) επιτευχθεί συμφωνία, θα δοθούν επτά δισεκατομμύρια ευρώ» γράφει η εφημερίδα «La Repubblica» στο φύλλο του Σαββάτου, με αναφορά στο Εurogroup της Μάλτας και στο σύνολο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
  • Λίγες ώρες ύστερα από την παραίτηση των επικεφαλής και ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, ορίστηκε νέο συμβούλιο  στην εταιρεία.
  • Η ώρα των φορολογικών δηλώσεων έφτασε και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει στους φορολογούμενους έναν οδηγό με τις συχνότερες ερωτήσεις-απορίες και τις απαντήσεις σε αυτές. Το σύστημα έχει ανοίξει για την υποβολή των δηλώσεων.

Αθλητισμός

  • Σε ένα από τα ποιοτικότερα ντέρμπι της Μαδρίτης των τελευταίων ετών, η Ατλέτικο πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τον Αντουάν Γκριζμάν να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 85΄. Η «Βασίλισσα» που είχε προηγηθεί με τον Πέπε στο 52΄, βρίσκεται πάντα στην πρώτη θέση με 72 βαθμούς, αλλά η Μπαρτσελόνα που έχει τρεις λιγότερους την... περιμένει στις 23 Απριλίου στο «Καμπ Νου». Επιστροφή στις επιτυχίες για τη Σεβίλλη του Χόρχε Σαμπάολι, που εκμεταλλεύτηκε την ισχύ του «Σάντσεθ Πιθχουάν» για να καταβάλει την αντίσταση της Λα Κορούνια με 4-2 και να μειώσει την απόσταση από την τρίτη Ατλέτικο στον ένα βαθμό.
  • Αφεντικό στην Μπουντεσλίγκα είναι η Μπάγερν κι αυτό το κατάλαβε με οδυνηρό τρόπο η Ντόρτμουντ, την οποία οι Βαυαροί συνέτριψαν 4-1 στην «Αλιάντς Αρένα». Αλμα παραμονής για το Αμβούργο που νίκησε 2-1 την τρίτη της Μπουντεσλίγκα, Χόφενχαϊμ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την ήττα της Μάιντς από τη Φράιμπουργκ, δείχνει πως η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου (έπαιξε 90 λεπτά και σήμερα) μάλλον θα καταφέρει ξανά να γλυτώσει στο τέλος και να παραμείνει η μοναδική ομάδα που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ, από συστάσεως Μπουντεσλίγκα.
  • Εντυπωσιακός ο ΟΦΗ συνέτριψε 4-0 τον Αγρότικο Αστέρα στο Ηράκλειο, σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Football League. Το σκορ διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο και πρωταγωνιστής ήταν ο Ντίνος Πάγκαλος που πέτυχε δύο γκολ (4΄,42΄) ενώ σκόραραν επίσης οι Μάνος (18΄), Μητρόπουλος (20΄).
  • Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Τσέλσι, που πέρασε και από το «Βιτάλιτι» νικώντας 3-1 την Μπόρνμουθ. Εδειξε χαρακτήρα η Λίβερπουλ και μέσα σε 100 δευτερόλεπτα ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, για να περάσει με νίκη 2-1 από την έδρα της Στόουκ. Η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε χωρίς δυσκολία το εμπόδιο της Χαλ (3-1), ενώ τη νίκη σε «εξάποντο» αγώνα πήρε η Γουέστ Χαμ. Τα «Σφυριά» επικράτησαν 1-0 της Σουόνσι και απομακρύνθηκαν κατά οκτώ βαθμούς από τη σημερινή τους αντίπαλο και από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Τότεναμ νίκησε πανεύκολα 4-0 τη Γουότφορντ βελτιώνοντας το εντός έδρας αήττητο ρεκόρ τους σε 14 νίκες-2 ισοπαλίες και 39-8 τέρματα, συγκομιδή που είναι η καλύτερη στην Premiership.
  • Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί το Σάββατο ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο και αντικαταστάθηκε με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα. Για καλό και για κακό, πάντως, ο παίκτης θα κάνει την καθιερωμένη εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της ζημιάς που υπέστη, καθώς δεν πέρασαν πάρα μόνο λίγες ημέρες από τον τραυματισμό του στο ίδιο σημείο ενώ είχε ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου