Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 8 Απριλίου, 2017

  • Για κυβέρνηση μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά, έκανε λόγο από το Ηράκλειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πραγματοποίησε αρκετές αναφορές στην κεντροαριστερά, την οποία χαρακτήρισε «ισχυρό πόλο» τονίζοντας πως «είναι η ώρα της ενότητας της κεντροαριστεράς. Επιστρέψαμε και δυναμώνουμε καθημερινά».
  • Συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα συμφωνία με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης – μονοπωλίων, διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».
  • Την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη καταδικάζει απερίφραστα ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων.
  • Σε διανομές δεμάτων σε 409 οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
  • «Η αριστεία πρέπει να είναι για μας τους Έλληνες αυτονόητη. Πρέπει, όμως, να αποβάλουμε τον φθόνο προς τους άριστους» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την τελετή απονομής των βραβείων αριστείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που φιλοξενήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Κόσμος

  • Τη σύλληψη ενός ατόμου «που ενδέχεται να συνδέεται» με την επίθεση-σοκ με φορτηγό που έσπειρε τρόμο και θάνατο στο κέντρο της Στοκχόλμης ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής η σουηδική αστυνομία. Η εφημερίδα Aftonbladet είχε αναφέρει νωρίτερα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, πως οι αρχές συνέλαβαν άνδρα, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης, γεγονός που οι αρχές δεν έχουν επί του παρόντος επιβεβαιώσει. Τέσσερις οι νεκροί της επίθεσης και 15 οι τραυματίες, βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων της σουηδικής αστυνομίας.
  • «Πλήρως δικαιολογημένο» χαρακτήρισε το πλήγμα στη Συρία η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εν μέσω διαμάχης Μόσχας-Ουάσινγκτον. «Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε περισσότερα, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί» δήλωσε η ίδια, ενώ ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο ΣΑ τόνισε πως το αμερικανικό πλήγμα ήταν «μία προειδοποίηση» προς τον Άσαντ. Στείλαμε ισχυρό μήνυμα στον κόσμο· το συριακό καθεστώς να συμμορφωθεί ως προς τη μη χρήση χημικών όπλων, λέει ο Λευκός Οίκος.
  • Το διορισμό του συντηρητικού δικαστή Νιλ Γκόρσατς, εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ, στο Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την Παρασκευή η Γερουσία των ΗΠΑ μετά την «πυρηνική επιλογή» στην οποία κατέφυγαν οι Ρεπουμπλικανοί για να εξουδετερώσουν την αντίσταση που προέβαλαν οι Δημοκρατικοί. Ο διορισμός του είναι ισόβιος και δεδομένου ότι πλέον οι συντηρητικοί βουλευτές θα πλειοψηφούν (5 έναντι 4) εκτιμάται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα κάνει στροφή προς τα δεξιά.
  • Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε σε εμπορικό κατάστημα σε εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης. «Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση, όλα δείχνουν τρομοκρατικό χτύπημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. «Φρούριο» η πόλη, οι Αρχές αναζητούν έναν ύποπτο. Προειδοποίηση προς τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης. Έκλεισε το μετρό και εκκενώθηκε ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός. Ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια προς και από Στοκχόλμη, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στη γέφυρα που ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία. Φωτογραφίες, βίντεο
  • Ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε την Παρασκυή ότι τα αμερικανικά πλήγματα στη συριακή αεροπορική βάση φέρνουν τη Συρία «ένα βήμα μακριά» από σύγκρουση με τον ρωσικό στρατό. Συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ για τα αμερικανικά πλήγματα στη Συρία.

Οικονομία

  • Η ώρα των φορολογικών δηλώσεων έφτασε και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει στους φορολογούμενους έναν οδηγό με τις συχνότερες ερωτήσεις-απορίες και τις απαντήσεις σε αυτές. Το σύστημα έχει ανοίξει για την υποβολή των δηλώσεων.
  • «Ακέφαλη» είναι εδώ και μερικές ώρες η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλαν ο πρόεδρος της εταιρείας, Χρήστος Ρώσσιος, ο διευθύνων σύμβουλός της, Παντελής Μάνης και ένα μη εκελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Πέτρος Γάτσος. Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση των επικεφαλής της βιομηχανίας είχε ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.
  • Νέες διευκρινίσεις για τα «μπλοκάκια» παρέχονται με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των οδηγιών που δόθηκαν με σχετική εγκύκλιο και, κατόπιν ερωτημάτων που έχουν τεθεί σχετικά με το είδος της σύμβασης μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, διευκρινίζεται ότι στην έννοια της σύμβασης περιλαμβάνεται τόσο η έγγραφη όσο και η προφορική σύμβαση.
  • Χωρίς ενστάσεις από την πλευρά των πιστωτών της ΔΕΗ, παρήλθε η προθεσμία εντός της οποίας τράπεζες, προμηθευτές και ομολογιούχοι θα μπορούσαν να εκφράσουν αντιρρήσεις τους τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας για τον ΑΔΜΗΕ. Ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, που συνδέεται και με σημαντική ενίσχυση της ρευστότητας της τελευταίας, εισέρχεται πλέον στην τελική ευθεία, τονίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Να υποβάλουν βελτιωτικές προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ζήτησε από τους τρεις υποψηφίους επενδυτές το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που σήμερα ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποσφράγισης

Αθλητισμός

  • Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί το Σάββατο ο Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Πανιώνιο και αντικαταστάθηκε με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα. Για καλό και για κακό, πάντως, ο παίκτης θα κάνει την καθιερωμένη εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της ζημιάς που υπέστη, καθώς δεν πέρασαν πάρα μόνο λίγες ημέρες από τον τραυματισμό του στο ίδιο σημείο ενώ είχε ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.
  • Οριστικοποιήθηκε για το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με την ηγεσία της Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η συνάντηση, σύμφωνα με ενημέρωση της ΓΓΑ, θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή της συνάντησης.
  • Ανεβαίνει η «θερμοκρασία» στην Premiership, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά, επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος. Λιγότερο απ' όλα, όμως, είναι το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του τίτλου αφού η Τσέλσι μόνο με... αυτοκτονία μπορεί να τον απωλέσει. Το Σάββατο αγωνίζεται στην έδρα της Μπόρνμουθ η οποία έχει κάνει πολύ καλή σεζόν και βαθμολογικά είναι άνετη, όχι όμως αδιάφορη. Η Τότεναμ εξακολουθεί να ελπίζει και υποδέχεται στην πανίσχυρη έδρα της την Γουότφορντ, ενώ η Λίβερπουλ παίζει στο «Britannia» με τη Στόουκ, η Γιουνάιτεντ στο «Stadium of Light» με τη Σάντερλαντ και η Αρσεναλ στο «Selhurst Park» με την Κρίσταλ Πάλας.
  • Ρήξη προσθίου χιαστού στο δεξιό γόνατο είναι η πρώτη διαπίστωση για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα επιστρέψει στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.
  • Η τροπολογία που περίμεναν εδώ και καιρό οι φίλοι της ΑΕΚ κατατέθηκε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή των Ελλήνων. Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν σχετικά με την έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς» περνάνε πλέον στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου