Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 6 Απριλίου, 2017


  • Ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε εταιρεία καλλυντικών στον Γέρακα και η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τη συμμορία που σηκώνει χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων.
  • Αισιόδοξος για τις εξελίξεις στο Eurogroup της Μάλτας εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να έχουν θετική εξέλιξη ή και λύση, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος».
  • Πλήρη αλλαγή της μεθόδου που διδάσκεται η Ιστορία στα σχολεία από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, με σαφές ιδεολογικό πρόσημο και αναφορές μέχρι τις μέρες μας, εισηγείται επιτροπή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προς το υπουργείο Παιδείας.
  • Το ποσό της εγγύησης (200.000 ευρώ) είναι το νέο εμπόδιο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να εγκαταλείψει και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στο πλαίσιο της απόφασης για το ξεκλείδωμα του κελιού του. Οι συνήγοροί του δηλώνουν ότι δεν έχει το ποσό.
  • Μια γυναίκα με μετεγχειρητικές επιπλοκές έπειτα από καισαρική τομή και η διακομιδή του μωρού της στη Μονάδα Νεογνών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών είναι ο απολογισμός της πρώτης ημέρας λειτουργίας των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να επισπεύσουν την ανάπτυξη του τεχνολογικά εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της Νότιας Κορέας, παρά τις αντιδράσεις της Κίνας.
  • Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε το έγκλημα με τα χημικά στην Συρία, αποφεύγοντας πάντως να κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για τη βοήθεια που προσφέρει στη Δαμασκό. Τόσο ο Τραμπ, όσο και ο αντιπρόεδρος του Πενς, άφησαν να εννοηθεί ότι όλα είναι πλέον ανοικτά σε σχέση με τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη Συρία.
  • Εμπειρογνώμονες και αντάρτες απορρίπτουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η επίθεση με χημικά ήταν στην πραγματικότητα χημικό αέριο που διέρρευσε από αποθήκη χημικών όπλων στο ανταρτοκρατούμενο Ιντλίμπ. Οι ισχυρισμοί της Μόσχας την έχουν φέρει σε τροχιά σύγκρουσης με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με τις ΗΠΑ. Η Ρωσία δέχθηκε τις επικρίσεις των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τουλάχιστον 72 άτομα, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη από τοξικό αέριο στην επαρχία Ιντλίμπ.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία, είπε την Τετάρτη ότι θεωρεί πως η Σούζαν Ράις, η πρώην σύμβουλος του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, διέπραξε ένα έγκλημα, καθώς αναζήτησε τις ταυτότητες των συνεργατών του Τραμπ που αναφέρονταν στις επικοινωνίες που υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έγραψαν οι New York Times.
  • Τούρκοι εισαγγελείς ζητούν να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 43 ετών σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Cumhuriyet, η οποία πρόσκειται στην αντιπολίτευση. Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους δημοσιογράφος για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και για στοχοθέτηση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με «μεθόδους ασύμμετρου πολέμου».

Οικονομία

  • Κρίσιμη για το «κλείδωμα» μιας συμφωνίας για την β' αξιολόγηση είναι η συνάντηση που θα έχει σήμερα, Πέμπτη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Βερολίνο.
  • Από 0,3% έως και 1% του ΑΕΠ υπολογίζεται ότι θα είναι το κόστος που θα επωμιστεί η ελληνική οικονομία την επόμενη διετία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Η επόμενη ημέρα της εξόδου φέρνει αλλαγές στις οικονομικές σχέσεις των κρατών της ΕΕ με τη Βρετανία συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
  • Πολλοί από τους ξένους εργαζομένους πολυεθνικών και ιδιαίτερα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στη Βρετανία κουράστηκαν να ανησυχούν για το τι θα φέρει για αυτούς η επόμενη ημέρα λόγω του Brexit και ζητούν πλέον από τις εταιρείες τους να πάρουν μετάθεση πίσω στην πατρίδα τους.
  • «Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών είναι εφικτή εάν όλα τα μέρη δείξουν καλή θέληση» αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο Γάλλος αξιωματούχος συμπληρώνει ότι η Επιτροπή θα πιέσει για αυτό στο Eurogroup στη Βαλέτα.
  • Η τουριστική περίοδος του 2017, με βάση τις έως σήμερα ενδείξεις, αναδεικνύει μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με αφορμή το δείπνο που παραθέτει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αθλητισμός

  • Αποφασισμένη να μην παραδοθεί δείχνει η Ίνγκολστατ, η οποία με τη δεύτερη σερί νίκη της στην 27η αγωνιστική της Bundesliga, έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής. Στον «τελικό» με την Άουγκσμπουργκ, που επίσης κινδυνεύει με υποβιβασμό», η ομάδα του Βαλπούργκις έκανε τα εύκολα δύσκολα, ωστόσο, πέρασε από την WWK Arena (3-2) και πλησίασε στο -4 από τη σωτηρία ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές για το φινάλε. Μεγάλη ευκαιρία για να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις έχασε η Βόλφσμπουργκ, μετά την ήττα-σοκ που υπέστη στην έδρα της από την αδιάφορη βαθμολογικά, Φράιμπουργκ (0-1).
  • Εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά στην Μπαρτσελόνα για να «καθαρίσει» με... συνοπτικές διαδικασίες το ντέρμπι της 30ής αγωνιστικής με τη Σεβίλη (3-0) και να περάσει προσωρινά στην κορυφή της La Liga (η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δύο ματς λιγότερα).
  • Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα υποδεχθεί αύριο τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πιο μεγάλο ματς της 27ης αγωνιστικής της Super League. Κι αυτό διότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμπεριέλαβε στην αποστολή και τους Εμποκού, Λέτο και Κουλιμπαλί, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και προπονήθηκαν κανονικά. Απών θα είναι ο τιμωρημένος, Κάρλος Ζέκα.
  • Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος την 27η αγωνιστική της Super League πέρασε νικηφόρα 2-0 από την Κέρκυρα και πλέον θέλει μια νίκη για να στεφθεί και φέτος πρωταθλητής. Τα γκολ πέτυχαν ο Φορτούνης στο 20' και και ο Μάριν στο 78'.
  • Ο Ολυμπιακός διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή, αφού πέρασε νικηφόρα από την Κέρκυρα (Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-2) για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. «Καθαρίζοντας» από το πρώτο ημίχρονο το ματς, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Περιστέρι (Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-2), περιμένοντας το ματς του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη. Νίκη που την φέρνει κοντά στην 5η θέση των πλέι οφ σημείωσε η Ξάνθη (Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0), ενώ ο Αστέρας πανηγύρισε την παραμονή του με τεσσάρα στη Λάρισα που μπήκε σε περιπέτειες (Λάρισα - Αστέρας Τρίπολης 1-4). Νίκη-ελπίδα για τον Ηρακλή επί του Λεβαδειακού (Ηρακλής - Λεβαδειακός 1-0), αλλά και για τη Βέροια που ξέσπασε στον ΠΑΣ (Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 3-0). Αυτή την ώρα Κέρκυρα - Ολυμπιακός (19:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου