Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 5 Απριλίου, 2017

  • Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τουσκ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  • «Επτά χρόνια τρόικα και κυβερνήσεις μειώνουν μισθούς και διασώζουν πελατειακό κράτος», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα.
  • O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία με τους δανειστές τον περασμένο μήνα έπειτα από τις αντιδράσεις ανώτερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν οι Financial Times σε άρθρο τους για τη διαπραγμάτευση.
  • Νέα ένταση προκλήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μετά το πέρας εκδήλωσης. Ομάδα νεαρών απέκλεισε την είσοδο του πανεπιστημίου, και δεν άφηναν τον πρύτανη να μπει.
  • Στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου επανήλθε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη ληστεία στο Παλαιό Φάληρο. Νωρίτερα, 32 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ζητούν στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου και πόσοι εξ αυτών έχουν απελαθεί.

Κόσμος

  • Στις επιπτώσεις των διαφωνιών Ελλάδας και πιστωτών εστιάζουν Süddeutsche Zeitung και Handelsblatt, ενώ η Bild επισημαίνει ότι η Αθήνα έχει λάβει από τον Ιούλιο του 2015 10 δις ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
  • Δεκάδες άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής με χρήση τοξικού αερίου στην πόλη Χαν Σεϊχούν, στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 58 νεκρούς, αλλά ορισμένες οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 100 και των τραυματιών στους 400. Η Δαμάσκος διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση και η Ρωσία αρνείται ότι πραγματοποίησε βομβαρδισμούς στην περιοχή. Το καθεστώς Ασαντ έχει την ευθύνη, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Την Τετάρτη συνεδριάζει το ΣΑ του ΟΗΕ.
  • Εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε την Τρίτη ότι ήταν παράνομη η παρουσία ισπανικού πλοίου ανοιχτά του Γιβραλτάρ, λέγοντας ότι η παρουσία του πλοίου αποτελεί «χρήση των υδάτων μας». Σημειώνεται ότι η ένταση έχει αυξηθεί μετά την απόφαση της ΕΕ να χορηγήσει στην Ισπανία δικαίωμα άσκησης βέτο για τη μελλοντική σχέση Γιβραλτάρ και Ένωσης.
  • Συνολικά, 11 είναι οι υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία. Εξ ' αυτών όμως οι 6 λεγόμενοι «μικροί» υποψήφιοι, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης στο πλαίσιο μιας τηλεμαχίας. Οι 5, που θεωρούνται «φαβορί», έδωσαν την πρώτη τους τηλεμαχία στις 20 Μαρτίου, ενώπιον 10 και πλέον εκατομμυρίων τηλεθεατών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή των έξι «μικρών».
  • Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ πνίγονται και «κυβερνώνται από έναν ηλίθιο». Στα πρώτα επίσημα σχόλια της οργάνωσης σχετικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου, ο εκπρόσωπος τύπου Άμπι αλ Χασάν αλ Μουχάτζερ δήλωσε: «Εσείς (οι ΗΠΑ) έχει χρεοκοπήσει και οι αποδείξεις της πτώσης σας είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού».

Οικονομία

  • Η παρουσία των Ελλήνων υπουργών στις Βρυξέλλες είναι ένα σημαντικό βήμα, όμως δεν πρέπει να αναμένονται θαύματα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι αν πληρωθεί δόση όπως το 2015, με στράγγισμα των δημόσιων ταμείων, αλλάζουν δραματικά τα οικονομικά δεδομένα και θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν «όλα από την αρχή». Το βράδυ οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών.
  • Το πλάνο της κυβέρνησης για το «μέλλον» των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, στους εργαζόμενους ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσίορλας.
  • «Θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον, γιατί ποτέ δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν» απαντά ο Ντάισελμπλουμ σε επιστολή ευρωβουλευτών σχετικά με τις προσβλητικές δηλώσεις που έκανε για τις χώρες του Νότου. «Δυστυχώς, κάποιοι προσβλήθηκαν από τον τρόπο που εκφράστηκα. Η επιλογή των λέξεων είναι φυσικά προσωπική, όπως είναι ο τρόπος που εκλαμβάνονται» λέει.
  • Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της και αύξηση των μεριδίων της σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, πέτυχε το 2016 η αλυσίδα καταστημάτων Public, μέλος του Ομίλου Olympia, του επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού.
  • Ελαφρώς αρνητικά έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας ολοκληρώσει μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας και χαμηλού συναλλακτικού τζίρου και επιβεβαιώνοντας τη στάση αναμονής που τηρεί για την πορεία της αξιολόγησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,44 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,13%.

Αθλητισμός

  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «έπαιζε τα ρέστα» της εναντίον της Εβερτον στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά για δεύτερη σερί αγωνιστική δεν τα κατάφερε (προηγήθηκε το 0-0 με τη Γουέστ Μπρομ). Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με το πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς και το έργο της για να πάρει την 4η θέση που δίνει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου έγινε ακόμη δυσκολότερο. Το... βιολί της η Λέστερ, νίκησε και την ουραγό Σάντερλαντ με 2-0 κι εξασφάλισε την παραμονή της στην Premier League.
  • Η Λάτσιο είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Coppa Italia, παρά την αποψινή της ήττα με 2-3 από τη Ρόμα στο «Ολίμπικο». Οι «λατσιάλι» μετά το υπέρ τους 2-0 του πρώτου αγώνα, κατάφεραν να μην χάσουν το πλεονέκτημα που είχαν στη ρεβάνς με τους «τζιαλορόσι» και, πλέον, περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης που είναι προγραμματισμένος για τις 2 Ιουνίου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.
  • Μόλις την 2η ήττα της στο πρωτάθλημα γνώρισε η Μπάγερν, αυτή την φορά από την Χοφενχάιμ με 1-0 και η Λειψία που παίζει την Τετάρτη στην έδρα της Μάιντς έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στο -7 από την κορυφή. Νίκη με την οποία «αγκάλιασε» την παραμονή της πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης επί της Σάλκε με 3-0, ενώ με το ίδιο σκορ η Ντόρτμουντ επιβλήθηκε στο «Ιντούνα Παρκ» του Αμβούργου.
  • «Κεφάλι» στην... κούρσα για την έξοδο στο Europa League της νέας περιόδου πήρε η Αθλέτικ Μπιλμπάο με την εντός έδρας νίκη της επί της Εσπανιόλ με 2-0, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η «αυλαία» της 30ής αγωνιστικής (εμβόλιμη) της La Liga. Για το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία μετά το 2-1 στην Παμπλόνα επί της ουραγού, Οσασούνα.
  • Θέση για τις ραγδαίες εξελίξεις στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, πήρε ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ χαιρέτισε την επικείμενη εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα κοινά του Ερασιτέχνη κι έκανε λόγο για «ιστορική ευκαιρία που πρέπει όλοι να την εκμεταλλευτούμε». Παράλληλα, δείχνει να είναι θετικός με την επιλογή της Πολιτείας για την κατασκευή του νέου γηπέδου του συλλόγου στου Γουδή, ενώ αναφερόμενος και στη διοίκηση του Δημήτρη Μπαλτάκου επισήμανε πως «οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Ερασιτέχνη, τα τελευταία χρόνια έδωσαν σκληρές μάχες, τη στιγμή που κανείς άλλος δεν ήθελε να τις δώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου