Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Οι 4οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία


Άντε λοιπόν, να δούμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο τόπο καταγωγής τους

Στην Αρχαία Ολυμπία θα διεξαχθούν για μια ακόμα χρονιά οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας, που διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation–I.S.F.) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.
Οι 4οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας (4rd I.S.F. World School Sport Educational Games), μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεων των τριών προηγούμενων ετών στην Αττική και στην Αρχαία Ολυμπία, θα φιλοξενηθούν στον τόπο που γέννησε τις Ολυμπιακές αξίες και τα ιδανικά, από σήμερα (ουσιαστικά) μέχρι και την Τρίτη 4 Απριλίου. Οι εν λόγω αγώνες, έχουν ανακηρυχθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού, στην 2η Ετήσια Τακτική Σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ – τον Οκτώβρη του 2015 –  ως η επίσημη παγκόσμια εκπαιδευτική διοργάνωσή της.
Αύριο η επίσημη έναρξη
Η τελετή έναρξης, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 1η Απριλίου, στις 8:00 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας ενώ οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, θα επισκεφτούν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας.
Εκπαίδευση μέσω του αθλητισμού
Το κεντρικό σύνθημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας είναι «Εκπαίδευση μέσω του αθλητισμού», χωρίς αποκλεισμούς και με ισότιμη συμμετοχή.
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αποστολές από Αγγλία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Special Olympics Cyprus, Special Olympics England, Special Olympics Hellas.
Η ισότιμη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στους σχολικούς αγώνες αποτελεί κεντρική στόχευση των διοργανωτών, αφού συμβάλλει στην ένταξη και στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και βοηθάει  στην άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χτυπώντας στη ρίζα του τον  κοινωνικό αποκλεισμό.
Η παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού ΑμεΑ έχει ήδη αποδεχθεί τη στόχευσή αυτή, όπως φαίνεται από τη διάθεση συμμετοχής των ανωτέρω αναφερόμενων αποστολών Special Olympics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου