Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Σύλληψη για τον φόνο 27χρονης εργαζόμενης της Google. Πώς η ίδια «έδωσε στοιχεία» που οδήγησαν στον δράστη


Δευτέρα, 17 Απριλίου, 2017

VANESSA MARCOTTE


Τη σύλληψη ενός άνδρα για τον φόνο της 27χρονης Βανέσα Μαρκότε, εργαζόμενης της Google, τον Αύγουστο, ανακοίνωσαν οι αρχές του Γουόρτσεστερ στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Boston Globe, αν η ίδια δεν είχε παλέψει σκληρά τις τελευταίες στιγμές της ζωής της, ο δράστης ενδεχομένως να είχε καταφέρει να διαφύγει.
Ωστόσο, η Μαρκότε, το πτώμα της οποίας βρέθηκε καμμένο και κακοποιημένο άγρια στα δάση του Πρίνστον τον περασμένο Αύγουστο, έδωσε στους ντετέκτιβ της αστυνομίας το DNA του δράστη, το οποίο βρισκόταν στα χέρια της- και το χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν φυσικό προφίλ του.
vanessa marcotte
Το Σάββατο, ο εισαγγελέας του Γουόρτσεστερ, Τζόζεφ Έρλι Τζούνιορ, δήλωσε πως πιστεύει ότι οι αρχές έχουν πιάσει τον σωστό άνδρα: Πρόκειται για τον 31χρονο Άνγκελο Κολόν Ορτίζ. Στα μέσα του Μαρτίου ο Κολόν Ορτίζ είχε τύχει να περάσει με όχημα μπροστά από έναν αστυνομικό, που τον αναγνώρισε από το προαναφερθέν προφίλ. Ο αστυνομικός σημείωσε τον αριθμό της πινακίδας του στο χέρι του και ακολούθησε τεστ DNA.
«Τον πιάσαμε» είπε ο Έρλι σε συνέντευξη Τύπου. «Υπάρχει επίσης ένα άλλο άτομο που θα ήθελα να ευχαριστήσω σε αυτή την περίπτωση, και είναι η ίδια η Βανέσα Μαρκότε. Ήταν η αποφασιστική πάλη της και οι προσπάθειές της που μας απέδωσαν το DNA του φονιά της».
Σε βάρος του Κολόν Ορτίζ έχουν απαγγελθεί μόνο κατηγορίες για επίθεση με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και ξυλοδαρμό, και επίθεση με σκοπό τον βιασμό, αλλά ο Έρλι είπε πως αναμένεται και απαγγελία κατηγορίας για φόνο σύντομα. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει βρεθεί ιστορικό εγκληματικής δραστηριότητας, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου