Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017


 Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2017



Ο Μπιλ Ο'Ράιλι. Photo by Andy Kropa/Invision/AP.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Μπίλ Ο’Ράιλι έχασε τη θέση του στο Fox News Channel σε συνέχεια αναφορών ότι 5 γυναίκες πληρώθηκαν εκατομμύρια για να μη μιλήσουν σχετικά με ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση.
Η 21st Century Fox εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «έπειτα από μία διεξοδική και προσεκτική εξέταση των ισχυρισμών, η εταιρεία και ο Μπιλ Ο’Ράιλι συμφώνησαν ότι ο Μπιλ Ο’Ράιλι δεν θα επιστρέψει στο Fox News Channel». Ηταν προγραμματισμένο να επιστρέψει τη Δευτέρα από διακοπές, ενώ φωτογραφήθηκε στη Ρώμη να χαιρετά τον Πάπα.
O κ. Ο’Ράιλι, 67 ετών, που υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων πρόσφατα για πάνω από 20 εκατ. δολ. ετησίως, σε δήλωσή του επεσήμανε πως είναι «τρομερά αποθαρρυντικό που χωρίζουν οι δρόμοι μας εξαιτίας αβάσιμων ισχυρισμών. Αλλά είναι η ατυχής πραγματικότητα με την οποία πολλοί από εμάς στο δημόσιο μάτι πρέπει να ζήσουν σήμερα».
Νωρίτερα
Επισφαλής φαίνεται πως είναι η θέση του Μπιλ Ο’Ράιλι στο «Fox News» καθώς υποχωρεί η στήριξη της οικογένειας Μέρντοκ προς το πρόσωπό του, ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Νew York Times». Η εφημερίδα επικαλείτο τρεις ανώνυμες πηγές που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις που έχουν γίνει σχετικά με το μέλλον του παρουσιαστή στο κανάλι.
Η τύχη του Ο’Ράιλι συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρείας της «Fox News», της «21st Century Fox».
Μεταξύ των επιλογών που επρόκειτο να εξετάσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «21st Century Fox» είναι να συνεχιστεί η έρευνα της νομικής εταιρείας «Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison» σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από την πλευρά του Ο’Ράιλι.
Η πίεση στην εταιρεία συνεχίστηκε και την Τρίτη όταν μια άλλη γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον παρουσιαστή. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του Ο’Ράιλι και η οικογένεια Μέρντοχ, η οποία ελέγχει την εταιρεία, είχε σταθεί δίπλα του. Ωστόσο, ύστερα από το πρόσφατο δημοσίευμα της «New York Times» σύμφωνα με το οποίο ήρθαν στο φως λεπτομέρειες γύρω από περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης με επίκεντρο τον παρουσιαστή, περισσότερες από 50 εταιρείες έχουν αποσύρει τις διαφημίσεις τους από την εκπομπή του.
Οι φωνές για την απόλυσή του πλήθυναν την Τρίτη.
Ενας δικηγόρος του Ο’Ράιλι, ο Marc Ε Kasowitz της «Kasowitz Benson Τorres», δήλωσε την Τρίτη ότι ο πελάτης του έχει βρεθεί στο στόχαστρο φιλελεύθερων ομάδων που προσπαθούν να τον αποκαθηλώσουν. «Ο Μπιλ Ο’Ράιλι έχει γίνει το αντικείμενο μιας εκστρατείας δολοφονίας χαρακτήρα που δεν έχει προηγούμενο στην Αμερική στην μετά-Μακάρθι εποχή», είπε σε μια δήλωση του.
Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για το δίκτυο, το οποίο κατά το παρελθόν έτος έχει χάσει επίσης τον πρόεδρό του, Ρότζερ Αϊλες, αλλά και μια άλλη σημαντική παρουσιάστρια, την Μέγκιν Κέλι. Θα πρόκειται, επίσης, για μια θεαματική πτώση ενός παρουσιαστή, ο οποίος είχε κυριαρχήσει στο καλωδιακό τηλεοπτικό τοπίο των ειδήσεων για περισσότερο από δύο δεκαετίες με τα σχόλιά του που απευθύνονται σε συντηρητικούς θεατές.
Η τελευταία καταγγελία σε βάρος του Ο’Ράιλι ήρθε την Τρίτη όταν μια γυναίκα που εργαζόταν στο παρελθόν στο «Fox News» κάλεσε την γραμμή καταγγελιών της «21st Century Fox» και είπε ότι είχε πέσει θύμα ρατσιστικής και σεξουαλικής παρενόχλησης από τον παρουσιαστή. Η γυναίκα, που δεν ζητά χρήματα, θέλησε να μείνει ανώνυμη για να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου