Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 20 Απριλίου, 2017

  • Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των τεσσάρων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του ελικοπτέρου UH-1H στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.
  • Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης στην είσοδο των γραφείων της Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα, με το οποίο άγνωστος προειδοποίησε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο και αποκλείστηκε από την αστυνομία. Φωτορεπορτάζ
  • Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Νεαρά άτομα πραγματοποιούν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων.
  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέθηκαν οι σοροί των τεσσάρων άτυχων επιβατών του στρατιωτικού ελικοπτέρου, το οποίο συνετρίβη στη περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, το πρωί της Τετάρτης. Η τραυματίας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης. Τα σενάρια που ενδεχομένως οδήγησαν στην πτώση του. Το χρονικό του δυστυχήματος.
  • Στην αυξημένη έξοδο και μαζική επιστροφή των εκδρομέων, στις κακές καιρικές συνθήκες την Δευτέρα του Πάσχα και στο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο εσωτερικό της σήραγγας της Κλόκοβας, αποδίδει η Κοινοπραξία Νέα Οδός το μποτιλιάρισμα, εκφράζοντας την λύπη της για την ταλαιπωρία των οδηγών.

Κόσμος

  • Για «ανησυχητικές συνεχιζόμενες προκλήσεις» με σκοπό να αποσταθεροποιήσει τις χώρες της Μέσης Ανατολής, κατηγόρησε το Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, καθώς η κυβέρνηση του Τραμπ επανεξετάζει την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην Τεχεράνη.
  • Μια ομάδα προβληματισμού (think tank) που είχε συγκροτήσει η ρωσική κυβέρνηση και η οποία ελεγχόταν από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν επεξεργάστηκε ένα σχέδιο επιρροής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ καθώς και υπονόμευσης της πίστης των ψηφοφόρων προς το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τρεις εν ενεργεία και τέσσερις πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ.
  • Το Συντηρητικό Κόμμα προηγείται με 48% στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών που ανήγγειλε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Ακολουθεί το Εργατικό Κόμμα με 24%.
  • Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας της Αιγύπτου εντόπισαν και σκότωσαν έναν ένοπλο που φέρεται ότι ενεχόταν στην επίθεση που σημειώθηκε κοντά στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Σινά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή μιας διυπηρεσιακής επανεξέτασης -διάρκειας 90 ημερών- του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA) αναφορικά με την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Οικονομία

  • Τα πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν είναι εφικτά, ούτε υλοποιήσιμα και αυτό είναι γνωστό, ανέφερε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου. Υπογράμμισε πως «δεν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι μας και γι' αυτό δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα». Παραδέχεται, όμως, πως υπάρχει πρόοδος σε μεταρρυθμίσεις, αλλά ανέφερε πως το χρέος είναι μη βιώσιμο.
  • Θέμα εθνικής σημασίας αποτελεί για τη σημερινή κυβέρνηση η στήριξη των ΕΛΤΑ, σε αντίθεση με τις επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη, τη σύμβαση καθολικής υπηρεσίας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), δίνοντας λύση σε μία σημαντική εκκρεμότητα από το 2013.
  • Η Γερμανία έχει προετοιμάσει σθεναρή υπεράσπιση του πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών σε έγγραφο που παρουσιάζει τις θέσεις της και συντάχθηκε ενόψει των διεθνών χρηματοοικονομικών συνομιλιών στην Ουάσιγκτον αργότερα αυτή την εβδομάδα, όταν αναμένεται να δεχθεί πιέσεις από την αμερικανική πλευρά για μείωση του πλεονάσματος.
  • Αμφισβητεί ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αν και είναι αναθεωρημένες προς τα πάνω, σε σχέση με τις προηγούμενες, ωστόσο για το 2018 εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα κινηθεί κάτω από το 3,5% (προβλέπει 2%).
  • Μείωση στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο, καταγράφει ο ΟΑΕΔ, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει, το σύνολο των ανέργων (αναζητούντων και μη εργασία) ανήλθαν στους 1.068.293 από 1.095.866, τον προηγούμενο μήνα. Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον Μάρτιο 2017 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται μόλις σε 141.426 άτομα.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους δεν είναι Παρί και μέσα στο «Καμπ Νόου» απέδειξε ότι εφέτος είναι έτοιμη και δομημένη... για την κούπα. Το 3-0 στο Τορίνο αποδείχθηκε υπεραρκετό για τη «Μεγάλη Κυρία», η οποία έφυγε αήττητη από το «κάστρο» της Μπαρτσελόνα (0-0) και προκρίθηκε εύκολα στους ημιτελικούς του Champions League. Παράλληλα, η εκπληκτική Μονακό πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για την τετράδα, καθώς μετά το νικηφόρο 3-2 στο «Σίγκναν Ιντούνα Παρκ» η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τη Ντόρτμουντ στο Πριγκιπάτο με το τελικό 3-1.
  • Μετά την γνωστοποίηση της δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε να παρέμβει στην υπόθεση με σκοπό να επιβλέψει την διαδικασία. Όπως αναφέρεται από τον ΠΑΟΚ, σκοπός αυτής της νομικής παρέμβασης είναι να διασφαλιστεί ότι μέσα από όλη τη διαδικασία δεν θα αποκρυφτεί τίποτα και η απόφαση θα είναι δίκαιη βάσει όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στην συνέχεια.
  • Με τον καλύτερο τρόπο ανταμείφθηκε ο Κώστας Γαλανόπουλος για την εξαιρετική σεζόν που είχε. Ο νεαρός μέσος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, το οποίο έχει ασφαλώς πολύ πιο ευνοϊκούς όρους από το προηγούμενο και διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2021. Ο 19χρονος καθιερώθηκε από τους πρώτους αγώνες της περιόδου και έχει συμπληρώσει αισίως 17 συμμετοχές και τρία γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο Ολυμπιακός, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, κάλεσε σε απολογία τους Ερυθρόλευκους, για παραβίαση του άρθρου 29 που κάνει λόγο για βία κατά αξιωματούχων. Η απολογία των Πειραιωτών θα διεξαχθεί την Πέμπτη (20/4) και επισύρει ακόμα και ποινή αφαίρεσης βαθμών!
  • Λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση του «διαζυγίου» με την Τσέλσι, ο Τζον Τέρι τοποθετήθηκε με μήνυμά του στα social media. Σε περίπου δύο μήνες, ο εμβληματικός αρχηγός θα αδειάσει τον φοριαμό του στο Stamford Bridge και εκτός από τα προσωπικά του αντικείμενα, παίρνει μαζί αναμνήσεις 22 χρόνων και ανεξίτηλες στιγμές δόξας. Διαβάστε το μήνυμα - «αντίο» στην Τσέλσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου