Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 18 Απριλίου, 2017

  • Ταλαιπωρία υφίστανται κατά την επιστροφή τους στα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Πάσχα, καθώς η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Ελευσίνας, καθώς και στην Ιόνια Οδό μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας. Επιπλέον, η επιστροφή διεξάγεται υπό άστατες καιρικές συνθήκες.
  • Με την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και υπουργείο Παιδείας μπαίνουν στην τελική ευθεία για το δίμηνο των εξετάσεων που περιλαμβάνουν τις απολυτήριες και τις πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια.
  • Στη Σύμη βρίσκεται η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δ.Κρεμαστινό. Μιλώντας για την Τουρκία, εξέφρασε την ευχή ο Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες.
  • Mε προσοχή και ενδιαφέρον παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά την οριακή επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα του Ερντογάν. «Στηρίζουμε τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στη γείτονα» αναφέρουν πηγές.
  • Με πρόγραμμα Κυριακής θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τη Δευτέρα του Πάσχα. σε Μετρό και ΗΣΑΠ τα δρομολόγια θα γίνονται ανά 10 με 12 λεπτά.

Κόσμος

  • Την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποφάσισε το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. Η παράταση θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη.
  • Πηγές από το γραφείο του τούρκου προέδρου ανέφεραν αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι ο Ντ.Τραμπ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ερντογάν προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στο δημοψήφισμα. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επισήμανε ότι δίνει προσοχή στις ανησυχίες που διατύπωσαν ευρωπαίοι παρατηρητές και ανυπομονεί για την τελική έκθεσή τους, υπονοώντας ότι δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο μέχρι την ολοκλήρωση της πλήρους αξιολόγησης.
  • Στη διάρκεια του κυνηγιού πασχαλινών αυγών στους κήπους του Λευκού Οίκου, σήμερα, Δευτέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του συνέστησε να «καθίσει φρόνιμα».
  • «Η νοοτροπία των σταυροφόρων της Δύσης και εκείνοι που τους υπηρετούν εδώ στην πατρίδα επιτέθηκαν σε εμάς» τόνισε, ενώπιον υποστηρικτών του, ο Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας στις επικρίσεις των ευρωπαίων παρατηρητών για το δημοψήφισμα. Υπογράμμισε, δε, ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την ένταξη στην ΕΕ και στην ανάγκη θα κάνει δημοψήφισμα για να σταματήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες.
  • Το δημοψήφισμα στην Τουρκία δεν ανταποκρίθηκε στα κριτήρια που έχει ορίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, αντιπροσωπεία της αποστολής παρατηρητών του ευρωπαϊκού οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για ανεπαρκές νομικό πλαίσιο και αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Έντονη αντίδραση της Αγκυρας.

Οικονομία

  • Χαμήλωσε τις προσδοκίες για δάνειο στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας και την ανάπτυξη στη χώρα. Ο ίδιος αναφέρει ότι πρώτα πρέπει να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους ευρωπαίους πιστωτές και πως ένα δάνειο προς τη χώρα δεν μπορεί να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ταξιδεύουν στη Μάλτα, που καταγράφει ρεκόρ κρατήσεων. Ωστόσο ορισμένοι νόπιοι δυσανασχετούν, μιας και δεν υπάρχουν στο νησί οι κατάλληλες υποδομές για μαζικό τουρισμό.
  • Οι χρυσές εποχές της Τουρκίας ανήκουν στο παρελθόν. H πολιτική αναταραχή έχει αφήσει τα σημάδια της στην οικονομία, η οποία αναμένεται να επηρεαστεί και από το επικείμενο δημοψήφισμα.
  • Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα που προμηνύουν ευρύτατες περικοπές μετά το Πάσχα, με το βλέμμα στραμμένο στο έλλειμμα. Στόχος είναι πάντως να μην αυξηθούν κι άλλο οι φόροι αλλά να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.
  • Τουλάχιστον 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προαναγγέλλει για φέτος η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Το 2017 θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, την καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά στην ιστορία του τουρισμού μας» λέει χαρακτηριστικά.

Αθλητισμός

  • Η Αρσεναλ πήρε τους τρεις βαθμούς που ήθελε επικρατώντας με 2-1 της Μίντελσμπρο στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 33η αγωνιστικής της premier league. Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα από την Αλαβές με 2-1.
  • Οι δρόμοι του Τζον Τέρι με την Τσέλσι θα χωρίσουν μετά από 22 χρόνια συνεργασίας. Ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλε», που έκανε ντεμπούτο το 1998 και έχει παίξει περισσότερα από 700 παιχνίδια δεν θα συνεχίσει την ομάδα της καρδιάς του.
  • Υπέκυψε στα τραύματά του ο Εμανουέλ Μπάρμπο. Ο οπαδός της Μπελγκράνο, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Ο νεαρός άντρας βρισκόταν σε κώμα τις τελευταίες ώρες, όταν και οι οπαδοί της ομάδας του τον έριξαν από τις εξέδρες.
  • Η Λίβερπουλ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ και βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Κλοπ επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας για την 33η αγωνιστική της premier league. Παράλληλα η Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 2-0 τη Τσελσι, που πλέον έχει μόνο τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Τότεναμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου