Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 16 Απριλίου, 2017

  • Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως, που μεταφέρθηκε με ειδική πτήση το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Αμέσως μετά το Άγιο Φως αναχωρεί με αεροσκάφη σε 17 προορισμούς, σε Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Ο πρώτος σταθμός του Αγίου Φωτός στην Αθήνα είναι στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.
  • Βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου» νοσηλεύεται 18χρονη που έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Η 18χρονη έπεσε πρώτα στη σκεπή ημιφορτηγού και στη συνέχεια στο οδόστρωμα.
  • Σε καθολική ενότητα μακριά από διχαστικές αναφορές και ρητορικές μίσους καλεί ο κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, για να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις και να επιτευχθεί με επιτυχία η απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή.
  • Μηνύματα αγάπης, ειρήνης και αλληλεγγύης στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματα για το Πάσχα. «Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη» είπε από την Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση μεταφοράς και ρυμούλκησης ιστιοφόρου σκάφους που μεταφέρει 38 πρόσφυγες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σκάφος θα φτάσει στο λιμάνι λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όπου ασθενοφόρα και γιατροί θα περιμένουν τους πρόσφυγες για να εξακριβώσουν την κατάσταση της υγείας τους.

Κόσμος

  • Έκρηξη σημειώθηκε σε κομβόι λεωφορείων που περίμεναν να μπουν στο Χαλέπι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 43 άτομα, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ. Η αιματηρή έκρηξη έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.
  • Έρευνα σε βάρος 17 προσώπων που διαμένουν στις ΗΠΑ, μεταξύ αυτών τον πρώην αρχηγό της CIA Τζον Μπρέναν, ξεκίνησαν οι τουρκικές αρχές, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
  • Στις κάλπες του ιστορικού δημοψηφίσματος της Κυριακής «παίζεται» το μεγαλύτερο στοίχημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και γράφεται με ενδεχόμενη επικράτηση του «ναι» η μεγαλύτερη πολιτειακή αλλαγή μετά τη θεμελίωση του σύγχρονου τουρκικού κράτους από τις στάχτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του προτάσσουν την ανάγκη «ισχυρού κράτους» απέναντι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς «εχθρούς», οι αντίπαλοι και η Δύση βλέπουν την Τουρκία να διολισθαίνει σε ντε φάκτο δικτατορία, και το «κλειδί» κρατούν 58 εκατομμύρια ψηφοφόροι με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν αμφίρροπη μάχη.
  • Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα και γύρω από το Χαλέπι, καθώς έχει παγώσει η εφαρμογή συμφωνίας για την απομάκρυνση των κατοίκων δύο σιιτικών χωριών σε αντάλλαγμα για την αποχώρηση σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους από δύο περικυκλωμένες πόλεις κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  • Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα περιοδεία στη Μέση Ανατολή, επισκεπτόμενος πολλές χώρες συμμάχους-κλειδιά της Ουάσινγκτον στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ και της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οικονομία

  • Από τις 9 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ λειτουργoύν τα καταστήματα το Μ.Σάββατο για τις τελευταίες αγορές πριν από την Ανάσταση.
  • Οι χρυσές εποχές της Τουρκίας ανήκουν στο παρελθόν. H πολιτική αναταραχή έχει αφήσει τα σημάδια της στην οικονομία, η οποία αναμένεται να επηρεαστεί και από το επικείμενο δημοψήφισμα.
  • Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα που προμηνύουν ευρύτατες περικοπές μετά το Πάσχα, με το βλέμμα στραμμένο στο έλλειμμα. Στόχος είναι πάντως να μην αυξηθούν κι άλλο οι φόροι αλλά να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.
  • Τουλάχιστον 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προαναγγέλλει για φέτος η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Το 2017 θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, την καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά στην ιστορία του τουρισμού μας» λέει χαρακτηριστικά.
  • Προειδοποίηση για τον κίνδυνο ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό να μείνει ανεφάρμοστος, εάν παραμείνει ως έχει, λόγω γραφειοκρατίας, απευθύνουν οι τράπεζες. Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει το υπόμνημα της ΕΕΤ που κατατέθηκε στη Βουλή για μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης κόκκινων δανείων.

Αθλητισμός

  • To ομορφότερο γκολ της καριέρας του πέτυχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, βοηθώντας ταυτόχρονα τη Ντόρτμουντ να φτάσει στο τελικό 3-1 επί της Αϊντραχτ. Ο Ελληνας επιθετικός γνώρισε την αποθέωση σε μία πραγματικά πολύ δύσκολη εβδομάδα για τους νικητές, ύστερα από το χτύπημα που δέχθηκε το πούλμαν τους πριν από το ματς του Champions League με τη Μονακό.
  • Απίστευτη εξέλιξη είχε το "Derby della Madonnina", με τη Μίλαν να παίρνει βαθμό (2-2) από την Ιντερ, ισοφαρίζοντας στην τελευταία φάση του αγώνα, κι ενώ ως το 83΄ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0!
  • Στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πλέον- η Λα Κορούνια. Η Ντεπορτίβο επικράτησε σήμερα στο «Ριαθόρ» 2-0 της Μάλαγα, στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής, αποσπάστηκε εννέα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και φαντάζει απίθανο να κινδυνέψει ως το τέλος.
  • Εύκολο έργο είχε η Τότεναμ απέναντι στη Μπόρνμουθ, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 33ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι Σπερς επικράτησαν άνετα με 4-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά τους από την πρωτοπόρο Τσέλσι, η οποία παίζει την Κυριακή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου