Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017

  • Πρόσκληση για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών (Γενικής Παιδείας, Μουσικών και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), για το ερχόμενο σχολικό έτος (2017-2018), απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  • Το κόστος μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τους Αγίους Τόπους θέλει να αναλάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενημερώνοντας σχετικά τους αρμοδίους.
  • Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Καλές θερμοκρασίες, άνεμοι που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και ήλιος. Πού θα σημειωθούν κάποιες μπόρες...
  • Την αυστηρή τήρηση δύο παλαιότερων εγκυκλίων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (2013 και 2014) για την προστασία των ζώων παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, Βασίλης Πλιώτας, στους εισαγγελείς εφετών και εκείνοι με τη σειρά τους στους εισαγγελείς πρωτοδικών. Κατά περιπτώσεις θα προβλέπεται ακόμη και η διαδικασία του Αυτοφώρου.
  • Επίθεση χρυσαυγιτών στα γραφεία του κόμματος στον Χολαργό κατήγγειλε την Μεγάλη Πέμπτη η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι δράστες έγραψαν συνθήματα σε τοίχους και τζαμαρίες.

Κόσμος

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Βόρειoς Κορέα είναι ένα πρόβλημα «που θα αντιμετωπιστεί», την ώρα που εντείνονται οι εικασίες ότι το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ενδέχεται να είναι έτοιμο να προχωρήσει στην έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή.
  • Οι σφυγμομετρήσεις «βλέπουν» τον Μακρόν ως βέβαιο νικητή. Αλλά πόσο αξιόπιστες είναι; Ο Στεφάν Βανίχ από το SCP Communication προειδοποιεί για την ασφάλεια των προγνωστικών. «Δεν αποκλείονται μεγάλες εκπλήξεις».
  • Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν, συμφώνησαν να στηρίξουν την έρευνα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν πηγές της τουρκικής προεδρίας.
  • Ο Πάπας Φραγκίσκος έπλυνε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης τα πόδια 12 μετανοημένων κρατούμενων, -στην πλειονότητά τους πρώην μέλη της μαφίας- και τέλεσε την Ακολουθία του Νιπτήρος μέσα στη φυλακή, δείχνοντας έτσι και πάλι την αλληλεγγύη του προς τους φυλακισμένους.
  • Ο δημοσιογράφος Ολιβιέ Μπερτράν του γαλλικού δικτυακού τόπου Les Jours συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατείται και αναμένεται να απελαθεί στην Γαλλία, αναφέρει σε ανακοίνωση ο ιστότοπος καταγγέλλοντας νέο πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου. Ο Μπερτράν, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον Νοέμβριο στην Τουρκία, επέστρεψε στη χώρα για να καλύψει το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Οικονομία

  • Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.
  • Στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από το 3,5% του ΑΕΠ για περισσότερα από 3-4 χρόνια και συνεπώς θα χρειασθεί πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους της, καταλήγει ενδιαφέρουσα μελέτη του γνωστού Ινστιτούτου Peterson. Προσθέτει δε ότι η καθυστέρηση ξεκάθαρης απάντησης στο ερώτημα της ελάφρυνσης του χρέους πέρα από το 2018 είναι εφικτή, μόνο αν οι πιστωτές είναι έτοιμοι να επεκτείνουν τη χρηματοδότηση από τον ESM και μετά το 2018.
  • Με μικρή πτώση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση, πριν από τις διακοπές του Πάσχα. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ενώ υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Folli Follie και της Coca Cola HBC. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 683,57 μονάδες, με πτώση 0,24%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε ήπια άνοδο 0,37%, ενώ από τις αρχές Απριλίου ενισχύεται κατά 2,63%.
  • Με συνεχές και διευρυμένο ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα.
  • Οι δανειστές πρέπει να αλλάξουν ρότα στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υποστηρίζει σε άρθρο γνώμης το Bloomberg. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει να είναι τόσο σκληρή που να καταντά αυτοκαταστροφική, σημειώνει η συντακτική ομάδα, προσθέτοντας ότι η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους πρέπει να εξαρτάται από την επίτευξη σειράς σημαντικών μεταρρυθμίσεων και όχι ανέφικτων πρωτογενών πλεονασμάτων.

Αθλητισμός

  • Επίθεση από τα ΜΑΤ μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη και κοντά στα αποδυτήρια της ομάδας καταγγέλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς, αμέσως μετά τη λήξη δημιουργήθηκε ένταση και οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια, οι παίκτες δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ ο φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι και γέμισε αίματα.
  • Με τον καλύτερό τρόπο γιόρτασε η ΑΕΚ τα γενέθλιά της. Την Μ.Πέμπτη η Αθλητική Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως έγινε 93 ετών, και «έσβησε τα κεράκια» μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ένα σκορ που, εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, της δίνει το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Οι Αραούχο στο 6' και Πατίτο στο 64' τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», ο Φιγκέιρας στο 13' ισοφάρισε προσωρινά για τους «ερυθρόλευκους».
  • Σε κινεζικά χέρια περνά και επίσημα από σήμερα η Μίλαν, καθώς η εταιρεία Fininvest, συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την κοινοπραξία Rossoneri Sport Investment Lux.
  • Στο «κυνήγι» της ανόδου στην Super League παρέμεινε ο Αρης. Με τέρμα του Καπνίδη στο 53ο λεπτό, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του Παναιγιάλειου και έφτασε τους 59 βαθμούς, έξι λιγότερους από την Λαμία και οκτώ από τον Απόλλωνα Σμύρνης, που οδηγεί την κούρσα μετά από τις 26 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Football League. Ισόπαλος 0-0 έληξε ο αγώνας του Αιγινιακού με τον Πανελευσινιακό.
  • Σάρκα και οστά αποκτά μέρα με τη μέρα το όνειρο για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Η τροπολογία για την «Αγιά Σοφιά» αποτελεί και επίσημα νόμο του κράτους, αφού πήρε αριθμό στο ΦΕΚ και πλέον τα σημαντικότερα εμπόδια στο μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο μοιάζουν να βρίσκουν λύση για την «Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου