Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2017

  • Την άποψή του υπέρ «μιας τολμηρής μείωσης της φορολογίας» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μηστοτάκης με αφορμή τη συνάντησή του με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων.
  • Το μήνυμα για το μέλλον του ΔΟΛ, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη είναι απολύτως σαφές: «Η λειτουργία της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής εκκαθάρισης, αποτελεί βασική υποχρέωση του διορισθέντος Ειδικού Διαχειριστή και όχι ζήτημα αναγόμενο στη διακριτική του ευχέρεια».
  • Με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, να μιλά για την ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας ώστε να υλοποιηθεί εύρυθμα το έργο των δασικών χαρτών και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν ενστάσεις και αντιρρήσεις, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία το νομοσχέδιο που τροποποιεί διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ώστε να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες.
  • Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο πλαίσιο της οποίας καταδίκασε απερίφραστα τις πρόσφατες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Κοπτών Χριστιανών.
  • Παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2017 η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης «Πόθεν Έσχες», σύμφωνα με τροπολογία, που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Κόσμος

  • Για στοχευμένη επίθεση κατά του πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπρούσια-Ντόρτμουντ κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν «ισχυρές εκρηκτικές ύλες» κάνουν λόγο οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία του Ντόρτμουντ μετά τις εκρήξεις δίπλα στο λεωφορείο που προκάλεσαν τον ελαφρύ τραυματισμό του Ισπανού σέντερ μπακ της ομάδας Μαρκ Μπάρτρα. Αναβλήθηκε για την Τετάρτη ο αγώνας, ισχυρή κινητοποίηση της αστυνομίας. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για σύνδεση με τρομοκρατία. Φωτογραφίες
  • Μία νέα ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Συρίας δεν θα μείνει αναπάντητη, προειδοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάν, αφού συνομίλησε νωρίτερα, ξεχωριστά, με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Συρίας.
  • Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε σήμερα τον κίνδυνο της εγκαθίδρυσης δικτατορίας στην Τουρκία στην περίπτωση που επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών.
  • Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο, η είδηση πως λίγο πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ντόρτμουντ - Μονακό για το Champions League, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και μάλιστα υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας. Οι πληροφορίες που πλέον επιβεβαιώνονται αναφέρουν πως ο άτυχος άνδρας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο είναι ο ποδοσφαιριστής της γερμανικής ομάδας, Μαρκ Μπάρτρα. Η κατάσταση της υγείας του ωστόσο δεν προκαλεί ανησυχία. Αναβλήθηκε για την Τετάρτη ο αγώνας για λόγους ασφαλείας.
  • Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι η επίθεση της περασμένης εβδομάδας με χημικά όπλα στην Συρία ήταν κατασκευασμένη, δηλώνουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου κατηγορώντας τη Ρωσία ότι επιχειρεί να μετατοπίσει την ευθύνη από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οικονομία

  • Κατέβαλε στο Δημόσιο το εφάπαξ τίμημα, ύψους 1,234 δισ. ευρώ, η Fraport Greece παίρνοντας πλέον και επισήμως στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Για συμφωνία - ορόσημο μιλά το ΤΑΙΠΕΔ. Για τεράστια επένδυση στις υποδομές της χώρας κάνει λόγο η Fraport Greece. Τη Μ.Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας.
  • Τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, να καταβάλουν μόνο ένα μέρος των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να άρουν την ακινησία του οχήματος, προβλέπει τροπολογία που υπερψηφίστηκε σήμερα Μ.Τρίτη.
  • Τα πέντε αιτήματα των τραπεζών για αλλαγές στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νικόλαος Καραμούζης μιλώντας στη Βουλή την Μ. Τρίτη το απόγευμα.
  • Μεταρρυθμίσεις με τη βοήθεια των πόρων της ΕΕ σε 47 περιφέρειες της -εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται στην Ελλάδα- που υστερούν όσον αφορά την ανάπτυξη ή τον πλούτο, συνιστά η Κομισιόν σε σχετική έκθεση, στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα οι επενδύσεις το διάστημα 2007-2015 μειώθηκαν κατά περισσότερο από 60%.
  • Δριμεία κριτική στη συμφωνία της Μάλτας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ασκεί ο γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, εκτιμώντας ότι ζημιώνει πρωτίστως τους συνταξιούχους.

Αθλητισμός

  • Μπορεί η τρομοκρατική ενέργεια στο Ντόρτμουντ να συγκέντρωσε το βλέμμα του κόσμου -όπως και ήταν φυσιολογικό- ωστόσο στο αγωνιστικό μέρος, η τεράστια νίκη της Γιουβέντους με 3-0 επί της Μπαρτσελόνα, μονοπώλησε το ενδιαφέρον. Ο Αργεντινός Ντιμπάλα ήταν αυτός που με δύο δικά του γκολ (7', 22') άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στη «Μεγάλη Κυρία», ενώ ο Κιελίνι (55') μετέτρεψε τη νίκη σε θρίαμβο… μισής πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Εκτός και αν οι Καταλανοί κρατάνε για το Καμπ Νου μια ακόμη ανατροπή όπως εκείνη κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.
  • Θύελλα ενθουσιασμού δημιούργησε στην ΑΕΚ η υπερψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της τροπολογίας που αποτελεί το πλέον καθοριστικό βήμα για την έκδοση της άδειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου. «Σύσσωμος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος της χώρας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ΑΕΚ και δικαίωσε τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για το μεγάλο όνειρου του κόσμου της ομάδας μας» έλεγαν στην ΑΕΚ, που από εδώ και στο εξής δρομολογεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι να μπουν τα θεμέλια για την «Αγιά Σοφιά».
  • Με την προσθήκη του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, στην αποστολή αναχωρεί ο ΠΑΟΚ για την Αθήνα, εν όψει του αυριανού ημιτελικού κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος επιθετικός, που τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη στις 15/3, τις τελευταίες μέρες προπονείται κανονικά με την ομάδα και πλέον μπορεί να υπολογίζεται από τον προπονητή του.
  • Χωριστούς δρόμους θα ακολουθήσουν στο εξής ο Μιχάλης Γρηγορίου και η ΠΑΕ Κέρκυρα. Ο Ελληνας τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του, προφανώς ενοχλημένος και αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, μετά τις «απανωτές» ήττες των τελευταίων αγωνιστικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της ΠΑΕ στην σημερινή του συνεδρίαση, έκανε δεκτή την παραίτηση του Γρηγορίου και πλέον οι διοικούντες τους «Φαίακες» βρίσκονται σε αναζήτηση νέου τεχνικού.
  • Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι οι ομάδες που δεν θα λάβουν αδειοδότηση, θα υποβιβάζονται, εξέδωσε η Σούπερ Λιγκ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όποιες ΠΑΕ δεν λάβουν άδεια συμμετοχής λόγω «α) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο η τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης β) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς αθλητικό προσωπικό της ΠΑΕ (ήτοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και βοηθούς προπονητών η μέλη του τεχνικού επιτελείου) είτε γ) ληξιπρόθεσμων οφειλών προς έτερες ΠΑΕ, ημεδαπά ποδοσφαιρικά σωματεία η αλλοδαπές ποδοσφαιρικές εταιρείες η σωματεία», θα υποβιβάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου