Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 1 Απριλίου, 2017 ΠΡΟΣΟΧΗ - ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

  • Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προκάλεσε άρθρο στην αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, το οποίο εξαπολύει χυδαία επίθεση εναντίον του με αφορμή το Κυπριακό.
  • Κλειστός θα παραμείνει από τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου ο σταθμός του μετρό και του τρένου στο Μοναστηράκι με εντολή της αστυνομίας λόγω συγκέντρωσης και πορείας «υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων για όλους» που έχει προγραμματισθεί για τις 12:00, στην πλατεία.
  • Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή των Καλεσών με τους δράστες να προκαλούν τροχαίο, χτυπώντας το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο επιχειρηματίας.
  • «Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.
  • Άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων δέχτηκε 24χρονος φοιτητής, στην οδό Παπαδάκη στην περιοχή Ελληνορώσων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι χτύπησαν τον φοιτητή, ως αντίποινα για την επίθεση που εκδηλώθηκε το πρωί στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Μεσογείων.

Κόσμος

  • Με απόφαση Εφετείου της Κοπεγχάγης αφαιρέθηκε η δανέζικη υπηκοότητα από 25χρονο που πολέμησε στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Πρόκειται για το πρώτο άτομο που γεννήθηκε στη Δανία και στερείται την υπηκοότητα της χώρας με δικαστική απόφαση. Ο 25χρονος Ενέρ Τσιφτσί, κουρδικής καταγωγής, είχε διπλή υπηκοότητα -τουρκική και δανέζικη.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορήγησε στην Ισπανία το δικαίωμα άσκησης βέτο για την μελλοντική σχέση μεταξύ του Γιβραλτάρ και της ΕΕ έπειτα από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, σε μία απόφαση που ενδεχομένως να διευκολύνει τις συνομιλίες για το Brexit, αλλά παράλληλα να εξανεμίσει τις ελπίδες του Γιβραλτάρ να εξασφαλίσει ένα ειδικό καθεστώς.
  • Το ΝΑΤΟ θεωρεί ότι ο διάλογος με την Ρωσία πρέπει να συνεχιστεί παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στις μεταξύ τους σχέσεις, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτεμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες. Υπογράμμισε παράλληλα ότι η Συμμαχία ετοιμάζεται να υποδεχθεί έως τα τέλη Ιουνίου το Μαυροβούνιο παρά τις ρωσικές ενστάσεις. Στις Βρυξέλλες έκανε «επίσημη πρώτη» ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με διαβεβαιώσεις περί της αφοσίωσης των ΗΠΑ στη Συμμαχία.
  • Στην απαγόρευση του καπνίσματος σε άτομα κάτω των 18 ετών προχωρά η Αυστρία από τα μέσα του 2018, έπειτα από συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων -καθώς σε αυτά βρίσκεται η αρμοδιότητα ως προς το κάπνισμα- να υιοθετηθεί η σχετική πρόταση της Αυστριακής υπουργού Οικογένειας και Νεολαίας, Σοφί Καρμάζιν, του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.
  • Ηνωμένα Έθνη, Παλαιστίνιοι και ισραηλινές οργανώσεις υπέρ της ειρήνης καταδικάζουν εν χορώ την εμπρηστική απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για τη δημιουργία νέου εβραϊκού οικισμού στην Δυτική Όχθη -του πρώτου οικισμού σε κατεχόμενη παλαιστινιακή γη εδώ και πάνω από 25 χρόνια. Απογοήτευση και ανησυχία εκφράζει ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας για απειλή για την ειρήνη και υπονόμευση της λύσης των δύο κρατών. «Επιμένουν σε πολιτικές του απαρτχάιντ και της εθνοκάθαρσης» λέει η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Οικονομία

  • Την παράταση καταβολής των εισφορών έτους 2016 για τους ασφαλισμένους του Τομέα π. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, και των εισφορών Β΄εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους των Τομέων π.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και π. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, μέχρι 30/6/2017, χωρίς προσαυξήσεις, ενέκρινε το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ.
  • Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών, έτους 2016, μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ. Για τις διορθώσεις των αποκλίσεων η προθεσμία παρατείνεται μέχρι και τη Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017.
  • Τον προσδιορισμό των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους σύνταξης κύριας ασφάλισης και σχετικών κρατήσεων δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων περιγράφει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου. Όλη η ΚΥΑ με παραδείγματα.
  • Περαιτέρω οδηγίες παρέχονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, για τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που για την ίδια απασχόληση υπάγονταν στην υποχρεωτική ασφάλιση δύο φορέων κύριας ασφάλισης ή ενός φορέα κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου. Όλη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με παραδείγματα.
  • Την υψηλότερη κερδοφορία προ αποτιμήσεων στην ιστορία της, ανακοίνωσε η Lamda Development. Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων, ανήλθαν σε 33,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με το 2015, καταγράφοντας την υψηλότερη κερδοφορία προ αποτιμήσεων στην ιστορία της εταιρείας.

Αθλητισμός

  • Το ντέρμπι του Ολυμπιακού σταδίου μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού δεσπόζει από το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Super League. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να πλησιάσουν στην κορυφή, ενόψει των πλέι οφ της διοργάνωσης και της μάχης για τη συμμετοχή στο Champions League. To Σάββατο όμως η αυλαία ανοίγει με τις αναμετρήσεις: ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη (15:00) και Λεβαδειακός - Βέροια (17:15), ενώ πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πλατανιά (19:30).
  • Με χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την διοίκηση της ΠΑΕ ο Δημήτρης Πέλακς, για τον απρεπή πανηγυρισμό του στο ματς με τον Πανιώνιο. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την απολογία του ποδοσφαιριστή στην διοίκηση, ενώ εκκρεμεί η απολογία και η ενδεχόμενη τιμωρία των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου για κακή χρήση των Social Media όπως προβλέπεται από τον καινούριο εσωτερικό κανονισμό.
  • Με συνολική αφαίρεση έξι βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα τιμωρήθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο Ηρακλής, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ποδοσφαιριστές Παναγιώτη Λαδά και Μιχάλη Μπουκουβάλα. Η ποινή θα ενεργοποιηθεί εντός τριών εργασίμων ημερών και ισχύει μέχρι την πλήρη εξόφληση των δύο παικτών, με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
  • Ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ραούλ, επιστρέφει στην αγαπημένη του ομάδα. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ραδιόφωνο της Μαδρίτης «Onda Cero», ο παλαίμαχος σταρ θα επιστρέψει στο «Μπερναμπέου» για ν' αναλάβει τη θέση του συμβούλου του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα και έδωσαν τα χέρια για την επικείμενη συνεργασία.
  • Με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 20 ημέρες τιμωρήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, λόγω της λεκτικής επίθεσης στους διαιτητές του αγώνα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου