Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από την Standard & Poor’s

Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017

Αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από την Standard & Poor’s


Σε αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. Η αναβάθμιση φέρνει την Κύπρο μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική κατηγορία, στην κλίμακα της S&P.

Ειδικότερα, οι S&P αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε «ΒΒ+», με σταθερή προοπτική, και επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγησή της σε ξένο και εγχώριο νόμισμα στο «Β».
Ο οίκος αναμένει ότι η κυπριακή οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,7% φέτος και θα διατηρήσει ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης λίγο κάτω από 2,5% κατά τα έτη 2018-2020.
Σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά, αναμένει μικρό πλεόνασμα μεταξύ 2018-2020, που θα οδηγήσει σε ευδιάκριτη μείωση του χρέους της κυβέρνησης.
Επίσης, ο οίκος αξιολόγησης έθεσε σε σταθερό ορίζοντα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, σημειώνοντας το ασυνήθιστα ψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, παράλληλα με τον κίνδυνο ασθενούς εφαρμογής μεταρρυθμίσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου