Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Τουρκία-Ρωσία θα συζητήσουν S-400 ενώ… ίπταται και ζώνη ελεύθερου εμπορίου


Σάββατο, 4 Μαρτίου, 2017

Σύμβουλος του τούρκου προέδρου υποστήριξε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσουν την αγορά, από την Άγκυρα, συστημάτων S-400 κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος σύμβουλος υποστήριξε επίσης πως είναι «θέμα χρόνου» συμφωνία για ζώνη ελεύθερου εμπορίου.  Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Rossiya 24, ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ιλνούρ Τσεβίκ ανέφερε ότι «στην πρώτη θέση θα βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα, η εμπορική συνεργασία, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, συν η τουρκική άμυνα και συγκεκριμένα η πώληση των S-400».
Ο Τσεβίκ υπογράμμισε ιδιαίτερα πως η αγορά των ρωσικών S-400 δεν πρέπει να δημιουργήσει στην Τουρκία προβλήματα με το ΝΑΤΟ καθώς, όπως είπε «πολλές χώρες της συμμαχίας χρησιμοποιούν ρωσικά οπλικά συστήματα και αμυντικά συστήματα».
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV που μετέδωσε ότι ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μόσχα στις 9 και 10 Μαρτίου.
Το NTV είχε μεταδώσει ότι οι δύο πρόεδροι θα συναντηθούν αρχικά κατ’ ίδιαν και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Συνεργασίας σε επίπεδο κορυφής, ενώ ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, σε δηλώσεις που είχε κάνει τις προηγούμενες μέρες, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ότι οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν το θέμα της αγορά των S-400.  Επιπλέον, οι Τσεβίκ ανέφερε πως η σύναψη συμφωνίας για την δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, είναι «θέμα χρόνου».
«Η σύναψη συμφωνίας για την δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου είναι απλά θέμα χρόνου και κάποιων τυπικών διαδικασιών. Μέσα σε μια νύχτα δεν αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία οικονομικού ή πολιτικού χαρακτήρα στην περίπτωση αυτή» είπε.  Σημείωσε ότι η δημιουργία τέτοιας ζώνης θα είναι επωφελής και για τις δύο χώρες και για τους πολίτες τους.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου