Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Politico: Η Ελλάδα προσέγγισε την Παγκόσμια Τράπεζα για «βοήθεια

Το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ της Ελλάδας πρόκειται πολύ σύντομα να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο, καθώς η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αναζητήσει ένα άγνωστο ποσό «χρηματοπιστωτικής βοήθειας» από την Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με το Politico.

Tο δημοσίευμα σημειώνει πως αν το ελληνικό αίτημα γίνει δεκτό, τότε θα βύθιζε τη χώρα σε επιπλέον χρέος, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται για τους όρους και τις προϋποθέσεις του ισχύοντος προγράμματος διάσωσης.

Τυχόν αποτυχία ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να ωθήσει τους ευρωπαίους εταίρους σε πάγωμα της εκταμίευσης περαιτέρω δόσεων προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές πληρωμές τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βαθιά χρεωμένη κυβέρνηση της Ελλάδας αποφάσισε να ζητήσει για περισσότερα δάνεια, αυτή τη φορά από την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή κονδυλίων στις φτωχές και αναδυόμενες οικονομίες.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα να παράσχει τεχνική και οικονομική βοήθεια, ώστε να ανταποκριθεί στις πιεστικές προκλήσεις που περιλαμβάνουν: τη μακροπρόθεσμη ανεργία, την οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη, αλλά και την κοινωνική προστασία», δήλωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε ανακοίνωσή του.

«Σε συμφωνία με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων υπόκειται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας» πρόσθεσε.

«Προκαταρκτικές συζητήσεις έλαβαν πράγματι χώρα {με την Παγκόσμια Τράπεζα], αλλά δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την επίσημη αίτηση», ανέφερε κυβερνητική πηγή στην Αθήνα, σύμφωνα με το Politico.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου