Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2017

  • Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ημέρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
  • Kλειστοί θα παραμείνουν Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» της γραμμής 2 και «Κεραμεικός» της γραμμής 3 για την εκτέλεση τεχνικών εργασιών που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2016, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει «για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά».
  • Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με θέμα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως το Δημαρχείο της πόλης τελεί υπό «πολιορκία», με αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου.
  • «Ακούμε και ενθαρρύνουμε τον γνήσιο, αυθεντικό λόγο των νέων ανθρώπων και όχι τον λόγο του δήθεν νέου, μεταμφιεσμένου παρελθόντος» δήλωσε σε εκδήλωση της Νέας Γενιάς της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννήματα.

Κόσμος

  • Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάχθηκαν στη μίνι σύνοδο των Βερσαλλιών υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων που θα επέτρεπε σε ορισμένα κράτη-μέλη να προχωρήσουν πιο γρήγορα από άλλα. «Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία» είπε ο Φρανσουά Ολάντ. Για την Άνγκελα Μέρκελ οι Ευρωπαίοι θα πρέπει «να έχουν το θάρρος να αποδεχτούν ότι ορισμένες χώρες προχωρούν πιο γρήγορα από τις άλλες» χωρίς ωστόσο να κλείνει ο δρόμος «για εκείνες που έχουν καθυστερήσει».
  • Το κουμπί της επανεκκίνησης στην προεκλογική εκστρατεία του Φρανσουά Φιγιόν πατά η ηγετική ομάδα των Ρεπουμπλικανών κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης που έλαβε χώρα στη σκιά της εσωκομματικής αμφισβήτησης στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού εξαιτίας του σκανδάλου με την αργομισθία της συζύγου του. Η Δεξιά «ενωμένη και αποφασισμένη» γύρω από τον Φιγιόν, λέει η πολιτική επιτροπή των Ρεπουμπλικανών στηρίζοντας ομόφωνα την υποψηφιότητά του.
  • Η νέα διαφημιστική καμπάνια του διάσημου οίκου υψηλής ραπτικής Yves Saint Laurent με πρωταγωνίστριες πολύ αδύνατα μοντέλα σε άκρως αισθησιακές-προκλητικές πόζες έχει ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία και φωνές υπέρ της απαγόρευσής της.
  • Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ζητώντας την τήρηση της συμφωνίας από την πλευρά των κρατών-μελών της ΕΕ για μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην Ελλάδα. «Ας τους φέρουμε εδώ» το σύνθημα της συγκέντρωσης που διοργανώθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία και κατήγγειλε τις πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν αναφορικά με τις επαναπροωθήσεις.
  • Η κύρια ένωση δημοσιογράφων της Ισπανίας κατηγόρησε  την ηγεσία του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos ότι επιχειρεί να ασκήσει έλεγχο στη δουλειά των δημοσιογράφων παρενοχλώντας τους, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οικονομία

  • «Υπήρξε κάποια πρόοδος» δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τις συζητήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο τα δημοσιονομικά, την προνομοθέτηση των μέτρων, το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
  • «Η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων», επανέλαβε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της ΕΕ (EPSCO).
  • Το πράσινο φως για την ψήφιση νομοσχεδίου που θα ικανοποιεί το αίτημα των ελληνικών τραπεζών για ευνοϊκότερη λογιστική αντιμετώπιση των ζημιών που θα εγγράψουν από διαγραφές και πωλήσεις «κόκκινων» δανείων, έδωσαν οι θεσμοί.
  • Επεκτείνεται και στις ομάδες ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η δυνατότητα ένταξης στα ειδικά προγράμματα απασχόλησης στον δημόσιο τομέα. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ποιες άλλες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται.
  • Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ) κ. Werner Hoyer, τον αρμόδιο για την Ελλάδα Αντιπρόεδρο κ. Jonathan Taylor και στελέχη του οργανισμού συναντήθηκε τη Δευτέρα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαο Καραμούζη, τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σπυρίδωνα Παπασπύρου και τη Γενική Γραμματέα κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Αθλητισμός

  • Θλάση αριστερών οπίσθιων μηριαίων υπέστη ο Ούγκο Αλμέιδα στα τελευταία λεπτά του σημερινού αγώνα με τον Πανιώνιο. Νέος τραυματισμός για τον Πορτογάλο επιθετικό της ΑΕΚ, που δεν αποκλείεται να τον αφήσει έξω για το υπόλοιπο της περιόδου.
  • Το δεύτερο μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής της Super League δεν ανέδειξε νικητή. Πανιώνιος και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, στη Νέα Σμύρνη, με τα γκολ των Αραούχο (38΄) και Μασούρα (59΄). Μπορεί ο Πανιώνιος να είχε την πρώτη απώλεια βαθμών μετά από τέσσερις σερί νίκες και η ΑΕΚ μετά από δύο, ωστόσο, εάν κάποια ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί κερδισμένη από το ισόπαλο 1-1 αυτή είναι της Νέας Σμύρνης. Διότι με το βαθμό το συγκρότημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πλησίασε στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ η Ένωση έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την 5η της κατάταξης, Ξάνθη κι έχασε έδαφος στη μάχη για τα play off.
  • Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε την ΕΠΟ για τους ακόλουθους ορισμούς διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών διαιτησίας σε διεθνείς αγώνες και τουρνουά της.
  • Αύριο, Τρίτη, μία ημέρα πριν από τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς για την Μπαρτσελόνα, το «France Football» θα φιλοξενήσει συνέντευξη του Λουϊς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός επιθετικός μιλά για την αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν, μετά το εμφατικό και συνάμα απογοητευτικό 4-0 στο Παρίσι, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι η διαμορφωθείσα κατάσταση, ανατρέπεται.
  • Όπως είναι φυσικό, η είδηση της απόλυσης του Πάουλο Μπέντο απασχόλησε αμέσως και έντονα τα τουρκικά ΜΜΕ, λόγω των αναμετρήσεων της Μπεσίκτας με τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16» του Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου