Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

NEΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 5 Μαρτίου, 2017

  • Μήνυμα φιλίας προς όλα τα γειτονικά κράτη, αλλά και ταυτόχρονα ανυποχώρητης αποφασιστικότητας της Ελλάδας να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα και την κυριαρχία της, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την ακριτική Ορεστιάδα του Νομού Έβρου, την οποία επισκέπτεται.
  • Δεν τίθεται θέμα Grexit διότι αυτό είναι ερώτημα του παρελθόντος που έχει απαντηθεί και η απάντηση είναι «μένουμε Ευρώπη», δήλωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.
  • Σε έναν διαρκή «πονοκέφαλο» για τις ελληνικές αστυνομικές αρχές αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες εξελίσσεται η διέλευση από τη χώρα μας περισσότερων από 30 τούρκων στρατιωτικών και όχι μόνο που φέρεται να κατηγορούνται από τον Ταγίπ Ερντογάν για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής.
  • Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους σταθμούς του Μετρό. Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου κλείνουν πέντε σταθμοί: «Αγ.Αντώνιος», «Άλιμος», «Ελληνικό» (γραμμή 2) και «Αμπελόκηποι», «Χαλάνδρι» (γραμμή 3).
  • «Κανείς δεν θέλει αυτή τη στιγμή εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, ούτε από τους θεσμούς ούτε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης» εκτιμά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Ή αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει ή τα προγράμματα διάσωσης θα αποτύχουν οριστικά».

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του τον Οκτώβριο, προς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά δεν παρουσίασε κάποιες αποδείξεις για να στηρίξει την κατηγορία του. «Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές» τόνισε ο πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, ο Μπεν Ρόουντς.
  • Μαχητικό αεροσκάφος MiG-23, πιθανώς της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, συνετρίβη το Σάββατο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε η Αγκυρα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκιάς Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι δεν τίθεται θέμα κατάρριψης.
  • Ο κινεζικός αμυντικός προϋπολογισμός θα αυξηθεί «κατά περίπου 7%» το 2017, δήλωσε η εκπρόσωπος της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Φου Γινγκ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι επιδιώκει μια αύξηση περίπου 10% των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών.
  • Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχαν ΤΟ Σάββατο μία «εποικοδομητική» τηλεφωνική συνομιλία, με φόντο την ένταση στις διμερείς σχέσεις λόγω της ακύρωσης προεκλογικών συγκεντρώσεων υποστηρικτών του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία εν όψει του δημοψηφίσματος του επόμενου μήνα.
  • H Μαλαισία απέλασε τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στη χώρα, ανακηρύσσοντάς τον «ανεπιθύμητο πρόσωπο» και τον κάλεσε να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε ένα 48ωρο. Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε σχεδόν τρεις εβδομάδες αφού ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα.

Οικονομία

  • Τα δημοσιονομικά ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω τεκμηρίωση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης τέθηκαν το Σάββατο στο τραπέζι της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.
  • «Εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξει τραπεζική κρίση. Φοβάμαι όμως ότι με τα καινούργια stress tests τον επόμενο χρόνο θα υπάρχουν νέες κεφαλαιακές ανάγκες, αν η οικονομία δεν ξεφύγει από αυτό το τέλμα» δήλωσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος στο πλαίσιο συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ζήτησε άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
  • «Η συμφωνία θα κλείσει και μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 20 Μαρτίου» είναι η πεποίθηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, σε συνέντευξή του στο Spiegel. Σχετικά με την αναζήτηση δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα, ο κ. Δραγασάκης λέει πως «αναζητούμε τρόπους για να αυξήσουμε γρήγορα τον αριθμό των απασχολουμένων. Η Παγκόσμια Τράπεζα θα μπορούσε να βοηθήσει».
  • «Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας για μείωση του στόχου των πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% για το διάστημα μετά το 2021» πρότεινε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
  • «Θα συνεργαστούμε με τους εταίρους στην ΕΕ αλλά και με το ΔΝΤ ώστε η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση. Μια ισχυρή οικονομικά Ελλάδα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ» δήλωσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Ρ. Πάιατ από το βήμα των εργασιών του 2ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Αθλητισμός

  • Το πάθημα από τη Λας Πάλμας έγινε μάθημα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες εκτός έδρας την Εϊμπάρ (4-1) και πέρασε ξανά στην κορυφή της La Liga, ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο (με την Θέλτα). Νίκη που ισοδυναμεί με... μισή παραμονή στην Primera Division πανηγύρισε η Λεγανές, που επικράτησε 1-0 της Γρανάδα.
  • Η Νάπολι δείχνει να... τελείωσε από σήμερα την υπόθεση τίτλος στην Ιταλία για λογαριασμό της Γιουβέντους, έδωσε όμως παράλληλα νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τη δεύτερη θέση και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League.
  • Μία εβδομάδα μετά το «χαστούκι» από την Λέστερ, η Λίβερπουλ συνήλθε και ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής επί της Άρσεναλ με 3-1. Οι «κόκκινοι» με τους τρεις βαθμούς που πήραν «έπιασαν» στην 3η θέση τη Μάντσεστερ Σίτι και σε συνδυασμό με τη γκέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν το «εισιτήριο» για το Champions League της επόμενης περιόδου. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για μία θέση στα... αστέρια της επόμενης περιόδου, καθώς παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στη Μπόρνμουθ, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής.
  • Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 5-0 τη Βέροια στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και περιμένει το ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για να μάθει εάν θα παραμείνει στην 3η θέση ή, θα μειώσει στο -10 από τον Ολυμπιακό. Χατ τρικ για τους «πράσινους» πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ, που είχε και 2 ασίστ (18΄πεν, 39΄πεν, 41΄), ενώ στο 21΄ ο Κλωναρίδης είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Βιγιαφάνιες στο 57΄.
  • Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Super League. Από τα παιχνίδια αυτά ξεχωρίζει το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Όσον αφορά τους αγώνες του Σαββάτου, ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα μια 5άρα, συντρίβοντας αυτή τη φορά τη Βέροια στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Βέροια 5-0). Νωρίτερα στο πρώτο ματς της αγωνιστικής Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννενα έμειναν ισόπαλοι (ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1), σημαντική εντός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού πανηγύρισε ο Παναιτωλικός (Παναιτωλικός - Λεαβδειακός 2-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου