Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

NΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 11 Μαρτίου, 2017

  • Συνεχίζονται οι εργασίες για την εγκατάσταση των υποδομών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Μετρό της Αθήνας. Το Σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου θα είναι κλειστοί οι σταθμοί Αιγάλεω (γραμμή 3) και Ανθούπολη (γραμμή 2). Η «Ανθούπολη» κλειστή και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Μαρτίου, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον Λυκαβηττό, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
  • Νεκρός από αφαίρα βρέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς ένας οδηγός ταξί, ηλικίας 52 ετών.
  • Παραδοσιακά εδέσματα από τη Συρία και το Ιράκ προσέφεραν το μεσημέρι της Παρασκευής πρόσφυγες, στο πλαίσιο δράσης που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
  • Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρη επιδείνωση το Σάββατο και στην Αττική.

Κόσμος

  • Η παραδοσιακή «οικογενειακή φωτογραφία» των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει πλέον στην ιστορία: Η ΕΕ αποφάσισε να την καταργήσει, τουλάχιστον στις Συνόδους Κορυφής που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει μια νέα, «σύγχρονη» μορφή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
  • Η Ρωσία και η Τουρκία εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση των προηγούμενων μηνών, δήλωσαν με ικανοποίηση οι ηγέτες των δύο χωρών, και προανήγγειλαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε την Παρασκευή τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς να τον επισκεφθεί στον Λευκό Οίκο, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του Αμπάς.
  • Το σχέδιο αναθεώρησης του τουρκικού συντάγματος, που έχει ως στόχο να ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου της Τουρκίας και θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου, μπορεί να εκτροχιάσει τη χώρα οδηγώντας την σε ένα «απολυταρχικό προεδρικό σύστημα», προειδοποιούν οι συνταγματολόγοι του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  • Ο απολογισμός των νεκρών από τη συντριβή ελικοπτέρου σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης έφθασε τους επτά μετά τον εντοπισμό των σορών των δύο πιλότων. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι στο δυστύχημα σκοτώθηκαν τέσσερις Ρώσοι και ένας Τούρκος πολίτης.

Οικονομία

  • Κατηγορηματικός πως η εταιρεία που θα επιλέξει η ΔΕΗ με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. «H ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις» και «δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας» τόνισε.
  • Το ΔΝΤ κινείται στην κατεύθυνση εκ νέου συμμετοχής του σε ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των συζητήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ταμείο είναι έτοιμο να δώσει στην Ελλάδα ένα μικρότερο δάνειο, 3-6 δισ. δολάρια. Αποστάσεις του Ταμείου από το δημοσίευμα.
  • Οι παγκόσμιες προσπάθειες για τη δημιουργία αγοράς ομολόγων με ρήτρα ανάπτυξης (growth-linked bonds), που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή κρίσεων χρέους, σκόνταψαν, επειδή καμία από τις πλουσιότερες χώρες που στήριζαν την κίνηση αυτή δεν θέλει να είναι η πρώτη που θα εκδώσει τέτοιους τίτλους, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.
  • Αλλαγές που θα βοηθήσουν πολλές επιχειρήσεις να ανασύρουν από τα συρτάρια τους επενδυτικά σχέδια που χρονίζουν ανολοκλήρωτα, έχοντας υπαχθεί στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους 3299/2004 και 3908/2011, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
  • Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέσω της παραχώρησης του 67% των μετοχών του σε ιδιώτη επενδυτή, καθώς το τελικό σχέδιο της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης, κοινοποιήθηκε ήδη μέσω VDR στους υποψήφιους επενδυτές, που αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Έντονες αντιδράσεις από την ΟΜΥΛΕ που προειδοποιεί με προσφυγή. Τι προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης.

Αθλητισμός

  • Η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Μίλαν στο Τορίνο, στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής στην Ιταλία, αλλά το έκανε με αμφισβητούμενο τρόπο. Όπως και στο εκτός έδρας ματς με τη Ρεν, έτσι κι εντός με την Καέν ο Τάσος Δώνης ξαναχτύπησε... Με το γκολ του 20χρονου μεσοεπιθετικού στο 77΄ η Νις «έσωσε την παρτίδα» με την Καέν κι ενώ έχανε 0-2, ισοφάρισε μέσα σε οκτώ λεπτά στο τελευταίο 20λεπτο και πήρε το βαθμό (2-2).
  • Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) κινδυνεύει να πληρώσει επιστροφή έως και 25 εκατομμύρια ευρώ, ως αποτέλεσμα ενός ζητήματος που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε η χώρα το 2006, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.
  • Το ντέρμπι των «δικέφαλων» στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Super League. Και οι δύο ομάδες θέλουν να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας και η αναμέτρηση τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
  • Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το Σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα και βρίσκεται στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη, όπως και ο Μάρκους Μπεργκ, που ξεπέρασε την ασθένεια που τον ταλαιπώρησε στα μέσα της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου