Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Και η Βρετανία απαγορεύει laptop, tablet σε πτήσεις από έξι χώρες


 Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2017

Η Βρετανία ακολουθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ και απαγορεύει laptop και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις που συνδέουν τη Βρετανία με έξι χώρες της Μέσης Ανατολής.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές απαγορεύονται σε πτήσεις από την Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, την Τυνησία και τη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενος «την ασφάλεια των πολιτών».
Την είδηση είχαν μεταδώσει νωρίτερα βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αξιωματούχους στον τομέα της ασφάλειας.
«Οι απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία από αυτούς τους προορισμούς συνεχίζουν να λειτουργούν και θα υπόκεινται στα νέα αυτά μέτρα» είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Μέι. «Πιστεύουμε ότι τα βήματα αυτά είναι απαραίτητα και αναλογικής ισχύς για να επιτρέψουν στους επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια».
Συγκεκριμένα, οι επιβάτες από τις έξι αυτές χώρες δεν θα μπορούν να μεταφέρουν στην καμπίνα επιβατών κινητά τηλέφωνα, laptop ή tablet με μήκος πάνω από 16 εκατοστά, πλάτος πάνω από 9,3 εκατοστά και πάχος πάνω από 1,5 εκατοστών. Τα αντικείμενα αυτά θα μπορούν να μεταφέρονται με τις υπόλοιπες αποσκευές στον χώρο αποσκευών, είπε ο εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στις ηλεκτρονικές συσκευές που επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, επικαλούμενη αδιευκρίνιστη τρομοκρατική απειλή.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ από αεροδρόμια της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Μαρόκου και του Κατάρ θα πρέπει να τοποθετούν όλες τις ηλεκτρονικές τους συσκευές που είναι μεγαλύτερες από ένα κινητό τηλέφωνο στις βαλίτσες τους ώστε να περνούν από τον έλεγχο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου