Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΔΝΤ προς G20: «Απορρίψτε τον προστατευτισμό»

 Πέμπτη, 16 Μαρτίου, 2017
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΛΕΕΙ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Μήπως εννοεί "να τους πιούμε το αίμα"?

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε τις χώρες της G20 να αντισταθούν στις «σειρήνες» του προστατευτισμού και να συνεργαστούν για να διατηρήσουν τα οφέλη του ελεύθερου εμπορίου, τονίζοντας παράλληλα πως πρέπει να μειώσουν τις ανισορροπίες στα ισοζύγια εμπορίου και τρεχουσών συναλλαγών.

Σε σημείωμα που δημοσίευσε χθες για τις προοπτικές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στο Μπάντεν-Μπάντεν στο τέλος της εβδομάδας, το ΔΝΤ προσπαθεί να ισορροπήσει τα αιτήματα για πιο «δίκαιο» εμπόριο (που προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ) με τις παραδοσιακές του συστάσεις για περισσότερη παγκοσμιοποίηση. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι χρειάζεται διεθνής συνεργασία για να διατηρηθεί το εμπόριο ως μηχανή ανάπτυξης που έχει βγάλει εκατομμύρια ανθρώπους από την φτώχεια διεθνώς, προσθέτοντας ότι οι χώρες με πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (όπως η Γερμανία) θα πρέπει να εργαστούν με τις ελλειμματικές χώρες για την μείωση των ανισορροπιών. «Πάνω απ’ όλα πρέπει να αποφύγουμε όλοι τις πράξεις αυτοτραυματισμού» σημειώνει η Κρ. Λαγκάρντ. «Αυτό απαιτεί να μείνουμε μακριά από πολιτικές που θα υπονόμευαν σοβαρά το εμπόριο, τη μετανάστευση, τις κεφαλαιακές ροές και τη διασυνοριακή ανταλλαγή τεχνολογιών. Τέτοια μέτρα θα έπλητταν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου