Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ανεπανάληπτη η ομιλία του Donald Trump στο Κογκρέσο


Χθες βράδυ ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής Donald Trump άνοιξε νέο κεφάλαιο και ταρακούνησε την πολιτική της Αμερικής ενώ καθήλωσε τους Δημοκρατικούς με την ομιλία του στο Κογκρέσο.
Όσοι διαφωνούσαν με την εκλογή του Τραμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ και ότι είναι ακατάλληλος για Πρόεδρος αντιλήφθηκαν ότι ο νέος Πρόεδρος εάν συνεχίσει έτσι δεν θα είναι στην Ουάσιγκτον για 4 χρόνια αλλά για 8 χρόνια.
Η ομιλία του Τραμπ ήταν βασισμένη στις προεκλογικές του δεσμεύσεις χωρίς τα αρνητικά σχόλια που τον έκαναν “αποκρουστικό”. Από την άλλη μεριά οι Ρεπουμπλικάνοι έτριβαν τα χέρια τους γιατί σε πολλές περιπτώσεις και οι ίδιοι είχαν αμφιβολίες με τον νέο Πρόεδρο ο οποίος από την αρχή της ομιλίας του είπε ότι “είμαι εδώ για να ενώσω”.
Παρατήρησα ότι σε πολλές περιπτώσεις οι Δημοκρατικοί δεν χειροκρότησαν τον Τραμπ παρ' ότι μιλούσε για το καλό της Αμερικής.
Μίλησε για έργα υποδομής που θα γίνουν στη χώρα, ότι θα συνεργαστεί με τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και άλλα φιλικά κράτη. Ζήτησε όπως τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πληρώσουν το χρηματικό μερίδιο τους. Είπε ότι θα αλλάξει το Obama Care για την Υγεία.  Επίσης μίλησε για νέες θέσεις εργασίας...
Η στιγμή που ο Πρόεδρος αναγνώρισε το μέλος των ειδικών δυνάμεων (navy seal) William “Ryan” Owens η σύζυγος του οποίου ήταν παρούσα. Ο Πρόεδρος Τραμπ όταν επανέλαβε τον ηρωισμό του William “Ryan” Owens που σκοτώθηκε στην Υεμένη ολόκληρο τα ακροατήριο σηκώθηκε και για αρκετό χρονικό διάστημα και χειροκροτούσαν.
Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος είπε: We are one people, with one destiny. The time for small thinking is over. The time for trivial fights is behind us. We just need the courage to share the dreams that fill our hearts.”“Είμαστε ένας λαός με ένα μέλλον. Ο χρόνος για το τετριμμένους αγώνες είναι πίσω μας. Εμείς το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το θάρρος για να μοιραστούν τα όνειρα που γεμίζουν τις καρδιές μας. "
Λίγο αργότερα είπε ότι έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Για την Ασφάλεια της Χώρας ( Department of Homeland Security) να δημιουργήσουν μία υπηρεσία η οποία θα ονομάζεται “VOICE” -- which stands for “Victims of Immigration Crime Engagement.” (Θύματα από Μεταναστευτικής Εγκληματικής Διαδικασίας).
Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη ομιλία του Τραμπ που άφησε πολλούς έκπληκτους εντός και εκτός του κόμματός του. Το γεγονός ότι 70% αυτών που παρακολούθησαν την ομιλία έμειναν ικανοποιημένοι λέει πολλά.
Αλλά, αυτά στα λόγια τώρα περιμένουμε να δούμε τα έργα. Εάν συνεχίσει έτσι οι Δημοκρατικοί θα έχουν πρόβλημα.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου