Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

«Ρουκέτα« Βίζερ: Χωρίς το ΔΝΤ θα πάμε σε νέο μνημόνιο το φθινόπωρο

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
«Ρουκέτα« Βίζερ: Χωρίς το ΔΝΤ θα πάμε σε νέο μνημόνιο το φθινόπωρο
Σάββατο, 4 Μαρτίου, 2017

«Το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι» είπε ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών.
Εστιάζοντας δε, στο κλείσιμο της συμφωνίας, ο κ. Βίζερ επεσήμανε ότι αν θέλουν τα μέρη, είναι τεχνικά εύκολο, να κλείσουν συμφωνία μέχρι την Παρασκευή με μια απόφαση στο Eurogroup, ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχουν δυσκολίες.
Ο κ. Βίζερ ανέφερε ότι τον στεναχωρεί το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση και ζήτησε «περισσότερη δράση και λιγότερες κουβέντες» για να κλείσει η συμφωνία, ενώ σε ερώτηση τι θα άλλαζε στη χώρα, έκανε λόγο για ένα δημόσιο τομέα χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, που θα εξυπηρετεί στο μέγιστο βαθμό τον έλληνα πολίτη.
Eίπε ότι «είναι απογοητευτικό ότι ακόμη βρισκόμαστε στη μέση της δεύτερης αξιολόγησης» και αναρωτήθηκε δημοσίως «δεν γίνεται να επιταχύνουμε λίγο; Μόνο λίγο;», τονίζοντας ότι αν το επιθυμούσαν όλοι θα μπορούσαμε να τελειώσουμε μέχρι την επόμενη Παρασκευή. 
Για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Bίζερ είπε ότι είναι απαραίτητη και προειδοποίησε ότι «χωρίς το ΔΝΤ θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε το Φθινόπωρο σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα και αυτό θα ήταν το πιο ανόητο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές». 

Αναφερόμενος στα σενάρια Grexit, ο επικεφαλής του EWG παραδέχθηκε ότι ήταν πάνω στο τραπέζι αλλά σήμερα πια το σκηνικό έχει μεταβληθεί. «Έχουν περάσει οι δύσκολες στιγμές και μένει μια δύσκολη απόφαση να ληφθεί» είπε ο κ. Wieser προσθέτοντας ότι μετά από αυτή την απόφαση θα μπούμε σε «ήρεμα νερά».  
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου