Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο Πύρρος Δήμας, Πρεσβευτής του Μουσείου Μπενάκη

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Πύρρου Δήμα στο Μουσείο Μπενάκη.
 Πέμπτη, 2 Μαρτίου, 2017
ΑΘΗΝΑ. Ο σπουδαιότερος αθλητής της άρσης βαρών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται Πρεσβευτής του Μουσείου Μπενάκη, με αφετηρία την έκθεση στην Αμερική του φωτογραφικού λευκώματος του Άλμπερτ Μάγιερ από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 και την πρώτη ηλεκτρονική εκστρατεία ανεύρεσης πόρων (crowdfunding) του Μουσείου. Φίλαθλοι από όλο τον κόσμο μπορούν να ενισχύσουν την εκστρατεία crowdfunding μέσω της ειδικής σελίδας που δημιουργήθηκε για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη.

Ο Πύρρος Δήμας επισκέφθηκε πρόσφατα το Μουσείο Μπενάκη και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Μουσείο και να δει από κοντά τις σπάνιες φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1986.
Το φωτογραφικό λεύκωμα του Άλμπερτ Μάγιερ, αποτέλεσε το ενθύμιο των Αγώνων για τις βασιλικές Αυλές της εποχής και για τα μέλη της Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους βομβαρδισμούς του 1945 που ισοπέδωσαν τη Δρέσδη και κατέστρεψαν όλο του το αρχείο, το λεύκωμα με τις αυθεντικές φωτογραφίες έγινε πια σπάνιο και πολύτιμο.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην Νέα Υόρκη με παρουσία τόσο στα Ηνωμένα Έθνη, όσο και στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.
Στόχος της παρούσας εκστρατείας είναι η συγκέντρωση του ποσού των $100,000 για τη συνέχιση του ταξιδιού του λευκώματος σε τουλάχιστον τέσσερις ακόμα πόλεις των Η.Π.Α, μέσα στο 2017.
Η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της Αμερικής και ιδιαίτερα στους Έλληνες της Διασποράς, να θαυμάσουν αυτό το τόσο σπάνιο έκθεμα, και να «βιώσουν» στιγμές από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από την κάμερα του σημαντικού φωτογράφου, Άλμπερτ Μάγιερ.
Πύρρος Δήμας – Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού “Πύρρος Δήμας”
Ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 (Βαρκελώνη), 1996 (Ατλάντα), 2000 (Σίδνευ) και χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004). Αναδείχθηκε 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, 1 φορά Πρωταθλητής Ευρώπης και πέτυχε 11 παγκόσμια ρεκόρ στην αθλητική του σταδιοδρομία.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού «Πύρρος Δήμας» είναι ένας φορέας που πραγματοποιεί προγράμματα αθλητισμού και εκπαίδευσης σε παιδιά και νέους, ιδίως σε ευαίσθητες και απομακρυσμένες περιοχές και σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Μέσα στο 2017, ο Πύρρος Δήμας θα αναλάβει τη θέση Τεχνικού Διευθυντή της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου