Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα

Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2017

Ο στυγνός πρώην δικτάτορας του Παναμά φωτογραφίζεται το 2011 από τις αστυνομικές αρχές ως κοινός εγκληματίας προτού πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Σε κρίσιμη κατάσταση ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα
Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Νοριέγκα, 83 ετών, εισήχθη στο χειρουργείο επειγόντως για δεύτερη φορά μετά από επέμβαση την Τρίτη για να αφαιρεθεί καλοήθης όγκος στον εγκέφαλο, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Παρουσιάζει μεγάλη εγκεφαλική αιμορραγία και η κατάστασή του είναι κρίσιμη», είπε η κόρη του Λορένα Νοριέγκα σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο Σάντο Τομάς, όπου έγινε η επέμβαση

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Εζρα Ανχέλ είπε ότι η επέμβαση είχε επιτυχία, αλλά αργότερα δήλωσε ότι η ζωή του πρώην δικτάτορα κινδύνευε, καθώς είχε εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο.

Ο Νοριέγκα έμεινε στην εξουσία από το 1983 έως το 1989, και διετέλεσε κατάσκοπος της Αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) προτού το εμπόριό του ναρκωτικών και η βαρβαρότητα του καθεστώτος του φέρουν την εισβολή των Αμερικανών το 1989.

Ο Νοριέγκα είχε καταδικαστεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1992 και τώρα εκτίνει ποινή φυλάκισης στον Παναμά για δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων στη διάρκεια της εξουσίας του. Οι δικαστικές αρχές του επέτρεψαν τον κατ' οίκον περιορισμό μέχρι την 28η Απριλίου ώστε να χειρουργηθεί.

Ως στρατιωτικός ηγέτης της χώρας της Κεντρικής Αμερικής, ο Νοριέγκα απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων παγκόσμια όταν οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ διαλύθηκαν, και οι Αμερικανοί έστειλαν στον Παναμά περίπου 28.000 στρατιώτες για να καταλάβουν την πόλη του Παναμά και να τον συλλάβουν ύστερα από ανθρωποκυνηγητό από σπίτι σε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου