Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Σε πτώση το ασκέρι, στον αγύριστο οι θεσμοί, η παραίτηση Γιάννας, ο Γιάνης με το ένα ν κοτάει κι η Ελλάδα αναστενάζει


Από την σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"



Από παλαιότερη συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/ICONPRESS/
Του Θεοδώρου Καλμούκου
Το λένε οι δημοσκοπήσεις, το λένε τα χαρτιά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του «Σκάι» πως το ασκέρι των Συριζαίων βρίσκεται στα μισά της δύναμής του, στο 15,5% ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει φύγει μπροστά, Αδέλφια μου Ελληνες, και πίσω δεν γυρνά, 18 ολόκληρες μονάδες, στο 32,5%, οπότε οι ανατροπές επί θύραις. Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια δημοσκοπική προφητεία, στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου παραμένει η ΧΑ με 7,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ (ενισχυμένο) με 7,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%. Ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 2,5%, με 2% η Ενωση Κεντρώων, όσο και η Πλεύση Ελευθερίας. Στο 1,5% της πρόθεσης ψήφου καταγράφεται το Ποτάμι, στο 1% η Λαϊκή Ενότητα.
Πω, πω, πόσοι μένουν εκτός νυμφώνος, δηλαδή εκτός Βουλής και θα περάσουν στα αζήτητα! Ετσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις, έχει γυρίσματα που λέμε.
Πάει έφυγαν οι θεσμοί ή αλλιώς τοκογλύφοι, αφού πρώτα ζήτησαν να μπει μια κι έξω μαχαίρι στις συντάξεις για να επισπευστεί όσον τάχιστα το πέρασμα από την παραλυσία στο θάνατο, διότι όπως πηγαίνουν τα πράγματα θα αρχίσουμε να μιλούμε για θανάτους (όχι μόνο από αυτοκτονίες) αλλά από ασιτία. Κι αυτό βέβαια ισχύει μόνο για τους απλούς και καθημαγμένους πολίτες και ποτέ για τους κρατικοδίαιτους καρεκλοκένταυρους.
Εφυγαν λοιπόν άπρακτοι οι θεσμοί. Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι να φύγουν προσωρινά και να γυρίσουν να ξανακάνουν συντάξεις και ελπίδες, αλλά το θέμα είναι να φύγουν και να πάνε στον αγύριστο και μαζί τους κι όλοι αυτοί που τους κουβάλησαν στην Ελλάδα.
Πώς κατάντησε, Αδέλφια μου Ελληνες, η περήφανη Ελλάς, πυξ και λαξ, τουτέστιν του κλώτσου και του μπάτσου της Αγγελα, του υποτακτικού της Σόιμπλε, της Χριστίνας της ξερακιανής και των λοιπών αρπακτικών. Και πάλι να υπενθυμίσω πως αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, τα σπιθαμιαία αναστήματα της κομματοκρατίας τους έφεραν στη χώρα. Σταράτα λόγια και ακριβοδίκαια.
Μέσα σ’ όλα να κι ο Γιάνης με το ένα ν -πάει αυτό απόμεινε πια παροιμιώδες- έκανε δήλωση τρανταχτή συνεντευξιαζόμενος, ειπών «να φοβόμαστε λιγότερο τη δραχμή και περισσότερο το κλείσιμο της αξιολόγησης».
Γεμάτος μάλιστα αυτοπεποίθηση προκάλεσα τα πάλαι ποτέ συντρόφια του στο κυβερνητικό ασκέρι με επικεφαλής τον Αλέξη, ειπών «ας με πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο αν κοτάνε, θα είναι μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια». Φαντάζομαι ότι ήθελε να πει αν τολμούν και προτίμησε το αν «κοτάνε». Κι επειδή δεν «κοτάνε» τα συντρόφια του, «κοτάει» εκείνος και προκαλεί.
Ολα τα περίμενα, Αδέλφια μου Ελληνες, αλλά να παραβάλλει ο Σόιμπλε τον εαυτό του με την Μητέρα Τερέζα, ε, αυτό πια ήταν από τα ανήκουστα. Είπε πως «δεν αντιπαθώ τους Ελληνες, αλλά δεν είμαι και η Μητέρα Τερέζα για να μην πιέζω για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων». Αν είναι δυνατόν ο επίβουλος και διάβολος να μεταμορφωθεί σε άγγελος αλληλεγγύης!
Απορώ πώς πήρε αυτή την απόφαση η Γιάννα Αγγελοπούλου -την θυμάστε φαντάζομαι από την Ολυμπιάδα του 2004 με όλα τα συνακόλουθα- και δήλωσε παραίτηση από τη θέση της ως πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων και μας βύθισε κυριολεκτικά στη θλίψη και τον πόνο. Κρίμα, αχ, πώς και γιατί το έκανες αυτό βρε Γιάννα, αποστερώντας την γλυκυτάτη ημών πατρίδα των πολυτίμων υπηρεσιών σου. Κρίμα και χίλιες φορές κρίμα, δεν αντέχει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός τέτοιες παραιτήσεις. Ακόμα και η θεία μου η Αμερσούδα από το Πλωμάρι της Λέσβου, από εκεί που κατάγεται ο Πρίμπους, έκλαιγε γοερώς. Φαντάζομαι θα στενοχωρηθεί πολύ και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Βασίλης Κλίντον ή Πλύντον
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου