Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάχθηκαν οι τέσσερις ισχυροί της ΕΕ

Αυτό είναι!  Άλλοι θα πάνε μπροστά, άλλη θα βάλουν "νεκρή" στη κατηφόρα και άλλη θα κάνουν όπισθεν!

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήταν ο οικοδεσπότης της μίνι συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες, στην οποία συμμετείχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι.
Υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων τάχθηκαν οι τέσσερις ισχυροί της ΕΕ
Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων που θα επέτρεπε σε ορισμένα κράτη-μέλη να προοδεύσουν πιο γρήγορα από άλλα.

«Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία» υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, οικοδεσπότης της μίνι συνόδου κορυφής στις Βερσαλλίες, στην οποία συμμετείχαν η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Ιταλίας, Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ της ύπαρξης νέων μορφών συνεργασίας, υπέρ νέων σχεδίων, υπέρ αυτού που αποκαλούμε διαφοροποιημένες συνεργασίες» ανέφερε ο Ολάντ στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από το δείπνο εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, «ορισμένες χώρες» θα μπορούσαν «να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο μακριά σε τομείς όπως η άμυνα, η ευρωζώνη, μέσω της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, όπως είναι η φορολογική και κοινωνική εναρμόνιση, όπως είναι ο πολιτισμός ή η νεολαία».

Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν «να προχωρήσουν γρηγορότερα και ισχυρότερα»


Ορισμένες χώρες θα μπορούσαν «να προχωρήσουν γρηγορότερα και ισχυρότερα χωρίς οι άλλες να αποκλείονται αλλά και χωρίς να μπορούν να αντιταχθούν» διευκρίνισε.

Για την Ανγκελα Μέρκελ οι Ευρωπαίοι θα πρέπει «να έχουν το θάρρος να αποδεχτούν ότι ορισμένες χώρες προχωρούν πιο γρήγορα από τις άλλες» χωρίς ωστόσο να κλείνει ο δρόμος «για εκείνες που έχουν καθυστερήσει».

«Ομως θα πρέπει να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά» τόνισε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός από την πλευρά του τάχθηκε υπέρ «μιας πιο ολοκληρωμένης Ευρωπαϊκής Ενωσης» αλλά με «διαφορετικά επίπεδα ολοκλήρωσης».

Οσο για τον Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι «η Ισπανία είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση με όλους εκείνους που θα θελήσουν να την ακολουθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου