Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Δέμα με εκρηκτικά εστάλη στον Σόιμπλε με όνομα αποστολέα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» είχε ως αποστολέα το δέμα με τα εκρηκτικά που έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και φέρεται να είχε αποδέκτη τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o ίδιος ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, που έγραψε παράλληλα ότι η στοχοποίησή του από τρομοκράτες είναι συνεχής. 
Συναγερμός στο Βερολίνο
Από το πρωί έχει σημάνει «κόκκινος» συναγερμός στο Βερολίνο, με τις αρχές να βρίσκονται σε κινητοποίηση για να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο αυτό περιστατικό. 
Η γερμανική εφημερίδα Markische Allgemeine Zeitung ήταν η πρώτη που μετέδωσε την πληροφορία ότι ο αποστολέας του πακέτου είχε ελληνική διεύθυνση, προσθέτοντας μάλιστα ότι είχε περάσει από ελληνικό ταχυδρομείο. 
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η γερμανική αστυνομία διαβεβαίωσε ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. 
Το δέμα εντοπίστηκε από εργαζόμενο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το πρωί της Τετάρτης και αμέσως εκλήθησαν στο σημείο άντρες της αστυνομίας. 
Μόλις οι πυροτεχνουργοί αντελήφθησαν ότι το πακέτο περιείχε όντως εκρηκτικές ύλες, το απομάκρυναν από το σημείο και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή Grunewald, νοτιοδυτικά του Βερολίνου.
Η αστυνομία ανέφερε ότι το πακέτο περιείχε ένα «εκρηκτικό μείγμα», χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες. 
Οι αρχές υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που το δέμα είχε εκραγεί, τότε θα είχε προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. 
Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το πακέτο είχε παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάτι που η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα. 
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το περιστατικό. 
Ξύπνησαν μνήμες 
Το σημερινό συμβάν ξυπνά μνήμες από παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έξι περίπου χρόνια.
Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2010 είχε εντοπιστεί στην καγκελαρία δέμα με εκρηκτική ύλη το οποίο είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Α. Μέρκελ και εμφάνιζε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου