Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μελβούρνη: Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες

Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, με πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Οι γυναικείες φιγούρες θα παραμείνουν στα φανάρια για μία δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών, ενώ στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Η Επιτροπή της Μελβούρνης».

Η πρωτοβουλία πάντως έγινε δεκτή με ανάμικτες αντιδράσεις, καθώς άλλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους, ενώ ορισμένοι, όπως ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ, διερωτήθηκαν αν η συγκεκριμένη δράση πετυχαίνει τον στόχο της.

«Υποστηρίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την ισότητα των φύλων, αλλά πραγματικά;» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «αυτού του είδους οι δαπανηρές δοκιμές είναι πιο πιθανό να φέρουν χλευασμό παρά τη στήριξη αυτού του πολύ σημαντικού θέματος».

Η ομάδα «Η Επιτροπή της Μελβούρνης» επιμένει πάντως ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για την πρωτοβουλία, την οποία στήριξε και η υπουργός Γυναικών της πολιτείας Βικτόρια, Φιόνα Ρίτσαρντσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου