Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μελβούρνη: Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες

Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, με πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Οι γυναικείες φιγούρες θα παραμείνουν στα φανάρια για μία δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών, ενώ στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Η Επιτροπή της Μελβούρνης».

Η πρωτοβουλία πάντως έγινε δεκτή με ανάμικτες αντιδράσεις, καθώς άλλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους, ενώ ορισμένοι, όπως ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ, διερωτήθηκαν αν η συγκεκριμένη δράση πετυχαίνει τον στόχο της.

«Υποστηρίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την ισότητα των φύλων, αλλά πραγματικά;» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «αυτού του είδους οι δαπανηρές δοκιμές είναι πιο πιθανό να φέρουν χλευασμό παρά τη στήριξη αυτού του πολύ σημαντικού θέματος».

Η ομάδα «Η Επιτροπή της Μελβούρνης» επιμένει πάντως ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για την πρωτοβουλία, την οποία στήριξε και η υπουργός Γυναικών της πολιτείας Βικτόρια, Φιόνα Ρίτσαρντσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου