Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μελβούρνη: Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες

Φωτεινοί σηματοδότες με γυναικείες φιγούρες έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, με πρωτοβουλία μη κυβερνητικής οργάνωσης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Οι γυναικείες φιγούρες θα παραμείνουν στα φανάρια για μία δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών, ενώ στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Η Επιτροπή της Μελβούρνης».

Η πρωτοβουλία πάντως έγινε δεκτή με ανάμικτες αντιδράσεις, καθώς άλλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους, ενώ ορισμένοι, όπως ο δήμαρχος Μελβούρνης Ρόμπερτ Ντόιλ, διερωτήθηκαν αν η συγκεκριμένη δράση πετυχαίνει τον στόχο της.

«Υποστηρίζω ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την ισότητα των φύλων, αλλά πραγματικά;» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «αυτού του είδους οι δαπανηρές δοκιμές είναι πιο πιθανό να φέρουν χλευασμό παρά τη στήριξη αυτού του πολύ σημαντικού θέματος».

Η ομάδα «Η Επιτροπή της Μελβούρνης» επιμένει πάντως ότι δεν δαπανήθηκαν χρήματα των φορολογουμένων για την πρωτοβουλία, την οποία στήριξε και η υπουργός Γυναικών της πολιτείας Βικτόρια, Φιόνα Ρίτσαρντσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου