Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αδέλφια μου Ελληνες: Η αξιολόγηση, πιέσεις, ο Γιούνκερ προειδοποιεί, Φίλης ο ενιστάμενος


Tου Θεόδωρου Καλμούκου

Από τη σειρά "ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ"


Ο πρώην υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Φωτογραφία: Αρχείο "Ε.Κ."
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
Οι αντιπρόσωποι των δανειστών οι οποίοι στην αρχή είχαν βαπτιστεί «τρόικα» και σήμερα έχουν αναβαπτιστεί «θεσμοί» βρίσκονται πάλι στην Ελλάδα και ελέγχουν τη χώρα εξονυχιστικώς λες και είναι κάποιο παράρτημά τους. Εβγαλαν λέγει, Αδέλφια μου Ελληνες, οι θεσμοί «κίτρινες» και «κόκκινες» κάρτες για τα αντίμετρα. Τρέχα γύρευε.
Ας το πούμε για άλλη μία φορά πως στην ουσία αυτοί, δηλαδή «οι θεσμοί», είναι οι πραγματικοί κυβερνήτες της Ελλάδας διότι από αυτούς εξαρτάται το άνοιγμα ή το κλείσιμο των κρουνών της δόσης των δανείων, κι αυτή την έννοια έχει η λεγόμενη αξιολόγηση.
Ολες αυτές οι δόσεις των ζωντανών δισεκατομμυρίων που παίρνει η Ελλάδα, Αδέλφια μου Ελληνες, δεν πηγαίνουν στη λεγόμενη πραγματική οικονομία για να βοηθηθούν οι άνθρωποι και να γίνει μία αναθέρμανση της οικονομίας για να πάρει μπροστά η μηχανή της πολυπόθητης ανάπτυξης, αλλά πηγαίνουν για να πληρώνονται δάνεια και τόκοι του παρελθόντος, οπότε έτσι συνεχίζεται ο στροβιλώδης κύκλος του υπερδανεισμού και του αναδανεισμού που τελειωμό δεν έχει.
Κι όπως είναι φυσικό οι δανειστές πιέζουν και καταπιέζουν διότι θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους όπως είναι φυσικό, όπως άλλωστε κάνουν όσοι δανείζουν διότι τα δανεικά πρέπει κάποτε να επιστραφούν. Κι αυτή η κατάσταση του υπερδανεισμού μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί διότι οδήγησε την Ελλάδα στην αιχμαλωσία, την υποδούλωση και την εξαθλίωση. Οι κυβερνώντες δεν τολμούν να αγγίξουν τους φοροφυγάδες, τους μικρούς και τους μεγάλους, και βρίσκουν την εύκολη λεία, τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, επειδή ακριβώς διαχειρίζονται τα χρήματα τους.
Το έχω γράψει κι άλλες φορές σε τούτη τη στήλη και θα το επαναλάβω για άλλη μία φορά πως αν ο Σαμαράς δεν έριχνε την κυβέρνηση του Ψηλορείτη του Κώστα Μητσοτάκη, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχε φτάσει στην πτώχευση, διότι ο Μητσοτάκης ήταν ο μόνος που είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε ξεκινήσει τις αναγκαίες αλλαγές στον αδηφάγο δημόσιο τομέα.
Βέβαια η ιστορία θα τα γράψει μια μέρα αυτά, αλλά τι να το κάνεις, το κακό έχει γίνει και ο ελληνικός λαός ανεβαίνει τον Γολγοθά του μαρτυρίου του για έβδομη συνεχή χρονιά ενώ πουθενά δεν διαφαίνεται μια αχτίδα ελπίδας. Βέβαια έχει κι ο λαός τις δικές του ευθύνες για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Μέσα σ’ όλα έβγαλε κραυγή μεγάλη ο Γιούνκερ, Αδέλφια μου Ελληνες, ειπών πως «η Ευρώπη κινδυνεύει – Φτιάξτε μια καλύτερη», λες κι αυτός είναι εκτός Ευρώπης, ή αμέτοχος των προβλημάτων της Ευρώπης, η οποία άρχισε και κλυδωνίζεται πανταχόθεν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο διότι ξεκίνησε με λανθασμένες προοπτικές η ενοποίησή της, δηλαδή μόνο με την οικονομία και το κοινό νόμισμα, το ευρώ, τη στιγμή που μεταξύ των οικονομιών των χωρών υπήρχε μέγα χάσμα. Πώς να συναγωνιστεί λόγου χάρη η δύσμοιρη η Ελλάδα, η οποία δεν παράγει ούτε ακτίνες για ποδήλατο, τη Γερμανία η οποία κατασκευάζει τις Μερσεντές και τις Πόρσε λόγου χάρη και τα πουλά εις πάντα τα έθνη;
Ο εξοχότατος πρώην υπουργός Παιδείας κ. Φίλης τα έχει βάλει εσχάτως με τους ΑΝΕΛ, τους οποίους λίγο αργά θυμήθηκε και αφ’ ότου αποπέμφθηκε από το υπουργείο Παιδείας από τον σύντροφο Αλέξη. Του διαφεύγει πως αν οι ΑΝΕΛ δεν στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης και το ασκέρι του δεν θα έβλεπαν εξουσία ούτε τη Δευτέρα Παρουσία. Βέβαια αυτό ισχύει και για τους ΑΝΕΛ, δηλαδή δεν θα γεύονταν τη γλύκα της εξουσίας χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό στις επόμενες εκλογές προβλέπεται να γίνουν οι μεγάλες ανατροπές. Μέχρι τότε ας χαρούν αμφότεροι Συριζαίοι και Ανέληδες τον ίλιγγο της εξουσίας.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου