Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

"Στάχτη" ο Λουκιανός


Τα δάκρυα της Βαγενά στη Βουλή:

Τι είπε για την αποτέφρωση του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη

EUROKINISSI


Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα των αποτεφρωτηρίων.
Η κ. Βαγενά «λύγισε» κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της, αναφερόμενη στο θάνατο του συζύγου της, Λουκιανού Κηλαηδόνη και ταξίδι της στη Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθεί η σορός του τραγουδιστή.
Συγκινημένος απευθύνθηκε στην κ. Βαγενά και ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος ήταν στην έδρα, λέγοντας της ότι όλοι οι βουλευτές είναι δίπλα της σε αυτή την δύσκολη περίοδο. «Το ξέρω και σας ευχαριστώ» απάντησε με δάκρυα στη μάτια εκείνη.
«Έπρεπε να βλέπατε -δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό- όταν ήμασταν στο γραφείο εκεί στη Σόφια και περιμέναμε... τον τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε την τέφρα του αγαπημένου του προσώπου ένας νεαρός Βούλγαρος και την πήρε μαζί του. Είναι μεγάλη παρηγοριά» είπε κλαίγοντας η βουλευτής και συνέχισε:
«Ελπίζω να βρουν τη δύναμη κάποιοι δήμαρχοι και κάποιοι ιδιώτες να συγκρουστούν με αυτόν τον σκοταδισμό. Δεν μπορεί να έχουμε Μεσαίωνα εμείς και να καταφεύγουμε στη Βουλγαρία. Κι οι Βούλγαροι είναι ένας λαός με βαθύ θρησκευτικό αίσθημα. Αν έχει σημασία αυτό για κάποιους ανθρώπους, σας λέω ότι εγώ όλο αυτό το διάστημα προσεύχομαι κάθε μέρα στην Παναγία και κάνω τον σταυρό μου. Δεν έχει καμία σχέση η πίστη με την επιλογή της κηδείας» κατέληξε.

Ρύθμιση για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών από ιδιώτες προανήγγειλε ο Σκουρλέτης
Πάντως ο υπουργός προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρέχεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια νεκρών. Όπως είπε, εφόσον οι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου απέναντι στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο της κηδείας του, το υπουργείο έχει χρέος και δεσμεύεται να το σεβαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου